www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Achtste Omloop-zege Ťn titel voor Pieter Tsjoen
08.09.2012 - 23:43, jdh

Pieter Tsjoen (CitroŽn C4 WRC) heeft zonder veel tegenstand zijn achtste Omloop-zege binnengehaald, meteen ook goed voor zijn achtste Belgische titel. Jeroen Swaanen (Impreza WRC S12) werd tweede op 2'33", Bob de Jong (Lancer WRC 05) derde op 2'43". Hermen Kobus (Ford Fiesta) finishte als eerste Super 2000 op een vijfde plaats. Paul Lietaer (Ford Escort MK 2) zegevierde bij de Historics.

We zijn van Pieter Tsjoen een kanonstart gewend maar dit keer liet hij de eerste scratch aan Bernhard Ten Brinke (Fiesta WRC). Op de tweede vrijdagse proef stelde de Waregemse ondernemer al snel orde op zaken: de C4-piloot sloot de eerste wedstrijddag als leider af met bijna 10" voorsprong op Ten Brinke. Op zaterdag werd de eerste proef geannuleerd door een koe op de weg maar vanaf dan zette de suprematie van Tsjoen zich verder. Halfweg wedstrijd verloor Tsjoen dan nog zijn 'belangrijkste' concurrent toen Ten Brinke aan de kant moest met een afgebroken wiel. Jeroen Swaanen (Impreza WRC S12) had toen al drie minuten achterstand en moest zich nog reppen om Bob De Jong (Lancer WRC 05) achter zich te houden. Uiteindelijk hield Tsjoen nog 2'33" van zijn voorsprong over nadat hij co Eddy Chevallier de laatste 500 meter van de wedstrijd zelf liet rijden. Tsjoen mocht meteen enkele nieuwe records aan zijn palmares toevoegen, want naast een achtste recordzege in Roeselare werd hij ook voor de achtste keer Belgisch kampioen.

Achter de Nederlanders Swaanen en De Jong reed Yves Bruneel naar een uitstekende vierde plaats bij zijn debuut met de Skoda Octavia WRC. Bruneel wist op zaterdag de sterk gestarte Hermen Kobus bij te halen die overtuigend de Super 2000-categorie won met zijn Ford Fiesta. Op een kurkdroog parcours moesten de snelste BMW's niet veel onderdoen voor de 4x4's die net naast het podium vielen. De mooiste strijd dit weekend was ongetwijfeld deze tussen Chris Van Woensel (BMW 130i) en Andy Lefevere (BMW M3 E46). Van Woensel leek lange tijd de bovenhand te halen maar na diens lekke band kon Lefevere het duel alsnog met slechts 2.5" winnen. Van Woensel had op zijn beurt slechts 2.5" bonus op Bert De Jong (Lancer WRC 05) die een mooie remonte maakte na problemen op vrijdag. Zonder lekke band had ook Vincent Verschueren (VW Polo S2000) de BMW's kunnen bedreigen maar hij moest vrede nemen met de negende plaats, 47" sneller dan Davy Vanneste (Peugeot 207) die bij zijn S2000-debuut de top-10 afsloot. Tuur Vanden Abeele (VW Polo S2000) ging in het wedstrijdslot nog van de baan.

Net buiten de top-10 reed Kevin Demaerschalk overtuigend naar de zege in F2 en de CitroŽn Racing Trophy. Koen Lauwaert (Clio R3) werd mooi tweede in Klasse 5, voor de DS3's van Debackere en Burton. In R2 of Klasse 6 trok Xavier Baugnet, tevens Fiesta Trophy-winnaar, aan het langste eind voor Thibault Radoux en Victorien Heunick, winnaar bij de C2's in de CitroŽn Racing Trophy. De groep N-zege ging naar de Brit Meffett, die in extremis thuisrijder Coene (Lancer Evo X) met twee seconden wist af te houden. Meegan (Lancer Evo X) werd derde op een goeie halve minuut.

  Uitslag Moderne
  Uitslag Historic

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws