www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

BFO Junior Rally Championship voor -24 vanaf 2013
09.09.2012 - 0:09, persbericht

Enkele uren voor de start van de 6de manche van het BFO Belgian Rally Championship, de ConXion Omloop van Vlaanderen, stelde de promotor van het kampioenschap de eerste plannen voor 2013 voor. Belangrijke plannen, want vanaf volgend seizoen zullen de jongeren kunnen strijden voor een Junior-titel in het kader van het BFO Belgian Rally Championship.

"We hebben onze plannen eerst besproken met vertegenwoordigers van de invoerders die beschikken over een R1 of R2 rallywagen. De reacties waren positief, zodat we nu met zekerheid kunnen aankondigen dat er een Junior Kampioenschap komt volgend seizoen," vertelde Alain Penasse.

Momenteel zijn er zes merken die beschikken over een rallywagen in categorie R1 of R2: CitroŽn, Ford, Peugeot, Renault, Skoda en Toyota. Piloten tot 24 jaar zullen met een wagen uit deze categorie punten kunnen scoren voor het Junior Kampioenschap in alle wedstrijden van het BFO Belgian Rally Championship.

De puntentelling stemt overeen met de puntentelling in het algemene kampioenschap. Er is een algemeen Junior-klassement, R1 en R2 samen. Daarnaast krijgen de piloten punten voor hun rangschikking in hun categorie. Om snelheid en aanvalslust te belonen, zal er per proef een punt te verdienen zijn, zowel in R1 als R2, voor de snelste in de respectievelijke categorie. Daarbij moet de betreffende jongere wel de snelste van alle R2's of R1's zijn, ongeacht de leeftijd van de andere piloten in hun categorie.

Om de drempel voor Juniors zo laag mogelijk te houden, zal er een speciale Junior-licentie ingevoerd worden voor een gunsttarief van 99 euro. Meer details zullen binnenkort onthuld worden, maar de plannen voor 2013 kunnen alvast gemaakt worden.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws