www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Review: Opdracht volbracht voor Kevin Demaerschalk
09.09.2012 - 11:30, persbericht

Dit seizoen had Kevin Demaerschalk nog niet veel geluk, maar in de Omloop van Vlaanderen, de zesde manche van het Belgisch rallykampioenschap, net zoals de eerste vier wedstrijden gewonnen door Pieter Tsjoen en Eddy Chevaillier met een CitroŽn C4 WRC, heeft hij weer geschitterd. In de streek rond Roeselare domineerde de Brabander de strijd in de CitroŽn Racing Trophy Belux en won Kevin autoritair de categorie R3 met zijn DS3.

"Het deed deugd om nog eens een probleemloze wedstrijd te kunnen rijden," vertelde Kevin na de finish. "De wagen functioneerde feilloos en zelf heb ik foutloos gereden op dit uiterst selectieve parcours waarop elk foutje meteen afgestraft wordt. We hebben onze opdracht volbracht. Men had ons gevraagd om zeker te finishen en een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. De wagens voor ons in het klassement zijn allemaal van een hogere categorie. Ik denk dat ik mooie tijden heb gereden, maar toch hield ik altijd een veiligheidsmarge onder de voet. Ik hoop dat ik dit mooi resultaat kan bevestigen in de laatste wedstrijden van het seizoen."

Caren Buron, mede-leider in de DS3 Trophy voor deze wedstrijd, moest de superioriteit van Demaerschalk ondergaan. Tijdens het grootste deel van de wedstrijd vocht hij een spannend duel uit met streekrijder Koen Lauwaert in een poging om CitroŽn de dubbel te bezorgen in R3. Maar, op de voorlaatste proef ging het mis.

"Eerst ging ik rond," vertelt de preparateur van CitroŽns. "De motor sloeg af en ik kreeg hem moeilijk weer aan de praat omdat de verstralers veel stroom verbruikten. Toen ik na een halve minuut weer kon vertrekken, besefte ik dat we geen remmen meer hadden. Zo gingen we nog een paar keer rechtdoor, wat nog een minuut kostte. Melissa Debackere profiteerde van mijn problemen om me te passeren in de stand."

Caren Burton bleef wel 2de in de DS3 Trophy voor Geoffrey Vander Schelden, die weer een erg regelmatige wedstrijd reed, maar hij moest wel tevreden zijn met de punten van de 4de plaats in R3. Die bleken toch voldoende om alleen de leiding te nemen in de CitroŽn Racing Trophy Belux, voor Vander Schelden. Op de derde plaats komt Demaerschalk op gelijke hoogte van Arzeno.

Victorien Heuninck op weg naar de titel in C2-R2 Max
In de categorie R2 loste de jonge Polle Geusens de verwachtingen in. Na zijn sterk optreden in Ieper, realiseerde hij opnieuw snelle chrono's en op een bepaald moment voerde de Limburger de tussenstand aan in R2. Maar, hij liet zich helaas verrassen op de verraderlijke smalle baantjes en moest opgeven. Victorien Heuninck, die zaterdagochtend een kleine minuut verloor door een kapotte versnellingspook, liet de zege niet liggen. Hij was opnieuw de snelste van de C2-R2-piloten en naderde met rasse schreden op Geusens tot die in de fout ging. Zonder de mechanische tegenslag, had Heuninck zeker mee gestreden voor de overwinning in de categorie R2. Dankzij deze derde zege op vier wedstrijden bij de C2-R2 Max, heeft de Fransman een serieuze optie op de titel in de CitroŽn Racing Trophy C2-R2 Max genomen.

Verder in het veld was de strijd bijzonder boeiend tussen Guillaume Dilley, Quentin Collignon en Luxemburger Ronny Foxius. Collignon moest helaas opgeven door een afgescheurde leiding halfweg de tweede dag. Iets later werd Foxius gestopt door een gebroken aandrijfas. Net zoals in Ieper, behaalde Guillaume Dilley een mooie tweede plaats, waardoor hij ook naar die plaats oprukt in de tussenstand.

De volgende manche van de CitroŽn Racing Trophy Belux staat half oktober op het programma in het Groothertogdom Luxemburg.

Tussenstand CitroŽn Racing Trophy Belux 2012
Cat. DS3 R3: 1. C. Burton 15; 2. G. Vander Schelden 14; 3. M. Arzeno (F) & K. Demaerschalk 10; 5. J-S. Vigion (F) 6; 6. A. Fumal, M. Maurage (F) en C. Riedemann (D) 5.
Cat. C2-R2 Max: 1. V. Heuninck (F) 30; 2. G. Dilley 16; 3. P. Geusens 10: 4. Q. Collignon et R. Foxius (L) 8; 6. E. Stratieva (BG) 6.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws