www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Review: Koen Lauwaert tevreden met top-15
10.09.2012 - 18:59, persbericht

Het LC Racing duo Koen Lauwaert en Bjorn Willaert blikken tevreden terug op de Omloop Van Vlaanderen. Nadat de twee zaterdagmorgen als 16de van start gingen, finishten ze uiteindelijk als 14de algemeen, tweede in de klasse R3 en eerste R3C wagen.

Vrijdag besloot Koen meteen pittig te starten: "Ik had donderdagavond die twee proeven ook in het donker verkend om zo wat herkenningspunten te noteren in de nota's. Met onze R3 komen we immers 50 pk te kort op de DS3's en met veel T's en hernemingen is hun turbomotor ook in het voordeel. We waren dan ook aangenaam verrast dat we enkel Demaerschalk moesten laten voorgaan na vrijdag bij de voortrekkers."

Zaterdag begon iets minder goed want Koen verloor tijdens de eerste ronde op kp Zilverberg meteen wat tijd: "De laatste 3 kilometer geen remmen meer"Ě, aldus Koen. "Na de service ging het met remkoelers en verse remolie beter maar die ene KP bleef de hele rally zwaar belastend voor de remmen en moest er gedoseerd worden."Ě In het algemeen klassement bleef de Clio de hele dag lang hangen rond de 16e plaats, door mannen vooraan die moesten opgeven maar ook teams met krachtiger wagens die na vrijdag aan een remonte bezig waren. Al snel werd duidelijk dat Burton in de DS3 de strijdkameraad zou worden gedurende de zaterdag, na de ene ronde stond hij voor ons en na de volgende ronde weer achter ons.

Met slechts 4 seconden voorsprong op de DS3 van Burton beloofden de laatste 2 KP's in het donker spannend te worden voor een top 15 plaats. "Tijdens de laatste doortocht op Oekene maakte Burton echter een fout en konden we de Zoning rustig uitrijden. We zijn echt tevreden met het resultaat: top 15 finishen in een rally als deze met erg weinig opgaves en 2e in de klasse R3, daar had ik vrijdag voor getekend!"

De volgende rally wordt normaal gezien de Hemicuda, de thuisrally voor het team in Koekelare. In de loop van volgende week komen nog diverse onboard filmpjes op de site www.lc-racing.be, dus kom zeker nog even kijken!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws