www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Vooruitblik East Belgian Rally
13.09.2012 - 21:04, jdh - foto boutte

Binnen een tweetal weken al gaat in Sankt-Vith de voorlaatste manche van het BK door. De East Belgian Rally, een organisatie van het West-Vlaamse TAC in samenwerking met AMC Sankt-Vith, staat garant voor de mooiste proeven van het hele kampioenschap. Helaas lijkt de wedstrijd het slachtoffer te worden van de kalender, want met het seizoenseinde in zicht lijken sommige geldbeugels stilaan leeg. Bovendien is het kampioenschap reeds beslist, wat Pieter Tsjoen naar Frankrijk doet uitwijken.

Wie wel zeker van de partij zal zijn in Duitstalig België is Bernd Casier, winnaar van de editie 2010. Samen met Pieter Vyncke, de vertrouwde co van Mathias Viaene die out is door een rugoperatie, gaat hij in de East Belgian en de Condroz Rally voluit voor de overwinning. Het strijdwapen wordt opnieuw de Ford Focus WRC '08 uit de NCRS-stal. De enige andere WRC-deelname die voorlopig zeker is, is deze van Sébastien Sturbois en zijn ex-Wevers Toyota Corolla WRC.

Verder mogen we oa. Lancer-rijders Martin, Berleur en Jonkers en de snelle achterwielaangedreven wagens van oa. Van Parijs (Porsche), Van Woensel (BMW), Debyser (Porsche), Kenis (BMW), Lefevere (BMW),... aan de start verwachten. Historic BK-leider Janssens (Porsche) mag het in de Oostkantons opnemen tegen thuisrijder Hermann (Ascona 400). Een andere man van de streek is Bruno Thiry die de VW Polo GTI van René Georges komt testen. In het Criterium springt de deelname van Yannick Neuville met de C2 R2 Max van broer Thierry in het oog.

  Voorlopige deelnemerslijst BK
  Voorlopige deelnemerslijst Criterium
  Timing

Via www.eastbelgianrally.eu kun je ook reeds on-boardbeelden van enkele proeven bekijken. De wedstrijd bestaat opnieuw uit de proeven Büllingen, Bütgenbach, Amel, Burg-Reuland en Sankt-Vith die hier en daar wijzigingen ondergingen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws