www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Van Woensel: "Vergelijking met Lefevere goed doorstaan"
15.09.2012 - 20:15, persbericht

Voor de start van de ConXion Omloop Van Vlaanderen keken Chris Van Woensel en zijn team met grote belangstelling uit naar de nieuwe clash met merkgenoot Lefevere en stiekem werd er gehoopt op een top 10. Met een zevende plaats werd die doelstelling ruimschoots bereikt.

De Heli BMW 130i van Chris Van Woensel en Justine Demeestere kwam op het snelle en droge parcours van de ConXion Omloop Van Vlaanderen goed tot zijn recht. Dit vertaalde zich in scherpe chrono's en na de openingsavond zagen we Chris mooi op een zevende plaats prijken. Daarmee gaf de bandenhandelaar uit Schriek als eerste achterwielaandrijver een aantal WRC's en op de Nederlander Kobus na alle S2000 wagens het nakijken. Referentiepunt Lefevere verloor in Beveren een aantal seconden achter Bert De Jong en ook zaterdagmorgen werd de thuisrijder even opgehouden op de toertjes van KP De Zilverberg.

Chris en Justine konden zo de kloof met Lefevere uitdiepen naar 17 seconden. Ook nadien volgde een spetterend duel tussen beide BMW's. Lefevere bleef aandringen en toen Van Woensel vier proeven voor het einde lek reed in Passendale, werden de rollen omgedraaid. Chris moest nu 9 seconden goedmaken i.p.v. 8 seconden voorsprong verdedigen. Het duel werd pas in de allerlaatste meters beslecht, waarbij Chris en Justine met 2,5 seconden de duimen moesten leggen voor merkgenoot Lefevere. Maar met een zevende plaats voor de Mitsubishi Lancer WRC 05 van Bert De Jong en de S2000's van Vincent Verschueren en Davy Vanneste oogt de balans positief.

"Charly Schmid en Heli Racing hebben niet stilgezeten. De BMW 130i gaf opnieuw geen krimp en ook de fijn afstelling nu optimaal. Met onze nieuwe sperdifferentieel hebben we nog meer tractie dan vroeger, zodat we de strijd konden aangaan met Andy Lefevere. Behoudens die lekke band is voor ons alles perfect verlopen," aldus Chris Van Woensel. "We verliezen hier met een klein verschil van Andy die hier in zijn achtertuin rijdt. We mogen dus stellen dat onze wagen de vergelijking met die van Andy, de referentie onder de Belgische BMW's, goed heeft doorstaan."

De East Belgian Rally verreden op zaterdag 29 september is de volgende wedstrijd op de kalender van Chris Van Woensel en Justine Demeestere.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws