www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Succesvolle eerste editie van de BFO Academy
21.09.2012 - 12:50, persbericht

De rallysport stond donderdag centraal in het hoofdkwartier van BFO in Gent. De piloten die in het kader van de eerste zes manches van het Kampioenschap van BelgiŽ Rally een uitzonderlijke prestatie leverden, werden in Gent verwacht voor de eerste editie van de BFO Academy. Na een verrassend sportieve wake-up call, een looptraining om 7 uur 's ochtends langs de Blaarmeersen samen met Freddy Loix, beleefden de deelnemers een leerrijke dag waarbij de minder bekende maar uiterst belangrijke facetten van de rallysport de revue passeerden.

De laureaten van de BFO Awards, samen met hun copiloten en een aantal enthousiaste jongeren die meer willen halen uit hun sport, werden door Danny Naessens, de kinť van Freddy Loix, wegwijs gemaakt in het functioneren van hun lichaam, in de werking van het geheugen en in mentale training. Technieken die ze in de loop van de dag meteen in de praktijk konden brengen, want het ritme van het seminarie lag hoog.

Na de mentale training, werd dieper en verrassend concreet ingegaan op de relatie tussen het team en de potentiŽle sponsor. Alain Penasse en Hugo Van Opstal behandelden de wijze waarop een potentiŽle sponsor benaderd kan worden en hoe een team vervolgens via communicatie, branding en uitstraling die partner een maximale return dient te garanderen.

Wellicht de meest verrassende workshop was die waarin Stefaan Vallaeys en zijn medewerksters van de afdeling communicatie van BFO, duiding gaven bij de verwachtingen en analyses vanuit het oogpunt van de sponsor. Met concrete cijfervoorbeelden werd getoond hoe het bedrijf de return berekend van zijn investeringen in de rallysport. Na een korte sportlunch op basis van fruit, kregen de deelnemers een mediatraining, met analyses van hun tv-interviews, waarbij lastige vragen niet uit de weg gegaan werden. Ook Freddy Loix zelf vertelde in een workshop over de wijze waarop hij een wedstrijd voorbereid.

Na een verkwikkende duik in het zwembad, werd de avond afgesloten met een gezellige walking dinner. De ideale gelegenheid voor de deelnemers, een combinatie van ervaren piloten en ambitieuze jongeren, om nog wat na te kaarten met Freddy Loix en om de eerste stappen te zetten in het "netwerken".

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws