www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing East Belgian Rally
26.09.2012 - 19:22, jdh - foto bonte

Het einde van het seizoen is in zicht en dat heeft jammergenoeg zijn effect op de deelnemerslijst van de East Belgian Rally, een wedstrijd die enkel al om het geroemde parcours meer deelnemers verdient. Toch zal wie dit weekend naar het verre Sankt-Vith trekt zich zeker niet vervelen.

Ook zonder oa. Tsjoen, Snijers en een resem Nederlanders oogt de deelnemerslijst van de East Belgian Rally aantrekkelijk. Ex-winnaar Bernd Casier vertrekt als favoriet met NCRS-Focus WRC '08 die hij ook in de Condroz Rally zal besturen. Benieuwd of de Fransman Eric Brunson enig weerwerk kan bieden met zijn Impreza WRC S12b van het Belgische First. Stéphane Lhonnay zal net als in Namen een BMA-Octavia WRC besturen terwijl Sébastien Sturbois nog eens zijn ex-Wevers Corolla WRC bovenhaalt. Het lijstje WRC-rijders wordt compleet gemaakt door Jonas Langenakens en David Bonjean die hun respectievelijk Impreza WRC S10 en Fabia WRC verder komen ontdekken.

Achter de WRC's mogen we terug een boeiende strijd verwachten tussen de Super 2000's van het Godrive-duo Verschueren-Vanden Abeele en de snelle achterwielaangedreven wagens van oa. Van Woensel (BMW 130i), Lefevere (BMW M3 E46), Van Parijs (Porsche 911 GT3), Kenis (BMW Z4),... Daarnaast staan nog enkele snelle 4x4's aan de start in handen van oa. Colsoul (Lancer Evo X), Martin (Lancer Evo 9), Cherain (Mégane RS), Jonkers (Lancer Evo 6), Berleur (Lancer Evo 6),... Ook de strijd bij de F2's belooft meer dan interessant te worden met streekrijders Thiry (Polo GTI), Blaise (Clio) en Hermann (Punto) tegenover oa. Boon (Fabia R2), de Mévius (Clio R3) en WRC Academy-rijder Tidemand (Fiesta R2). Bij de Historics mag kampioen Janssens (Porsche 911) stevig weerwerk verwachten van thuisrijder Hermann (Ascona 400). Porschisten Debyser, Kerkhove en Dekens zijn enkele andere podiumkandidaten bij de oudjes, Decock geeft forfait. (deelnemerslijst Nationaal)

Daarnaast gaan nog zo'n 40-tal teams van start in het RACB Rally Criterium. Titelkandidaat Alain Renkin (Lancer Evo X) vertrekt als favoriet en mag vooral weerwerk verwachten van thuisrijder Markus Meyer in zijn kleine maar snelle Toyota Yaris. Verder zien we nog de BMW's van oa. Boulat, Cornelis en Lommers op de startlijst en een resem snelle voortrekkers waaronder de Corsa Kit Car van Vermeulen en de Citroëns C2 R2 Max van Yannick - broer van - Neuville en de Oost-Vlaamse belofte Christophe Panis. (deelnemerslijst Criterium)

Timing & Parcours
De proeven Büllingen, Bütgenbach, Amel, Sankt-Vith en Burg-Reuland blijven behouden, althans qua naam want de organisatie sleutelde opnieuw sterk aan het tracé. Omstreeks 9u gaat men van start voor twee ronden van vijf proeven, aangevuld met nog eens drie proeven, samen goed voor 147 km tegen de klok. Het Criterium rijdt de eerste acht proeven na de nationale deelnemers. (timing - on-boardbeelden proeven)

Rallycentrum
Sankt-Vith vormt opnieuw het hart deze rally, waar de Tieltse TAC-club alles in goede banen leiden in samenwerking met de plaatselijke AMC St-Vith. Het rallycentrum is gelegen in cultuurcentrum 'Triangel' met het servicepark in de nabije omgeving. (kaart rallycentrum - ticket-info)

Website organisatie: www.eastbelgianrally.eu

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws