www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

EBR Preview: Dekens wil nog eens probleemloos finishen
27.09.2012 - 12:09, persbericht

Voor de 7e manche van het BK historic rally zakken we komend weekend af naar de Oostkantons voor de East Belgian Rally. Na koppelingsproblemen in Ieper kregen we tijdens de vorige manche in Roeselare af te rekenen met motorproblemen. Even werd er getwijfeld over het verdere verloop van dit seizoen maar al snel werd er beslist om de motor te herstellen en het verdere seizoen af te werken. Aangezien we in het dagelijks leven bezig zijn met klassieke Porsches gebeuren de herstellingen dus ook in eigen huis en kon er onmiddellijk werk gemaakt worden van de herstelling. Vorige week woensdag kon de motor terug ingebouwd worden en alles leek perfect in orde te zijn.

Om goed voorbereid naar Sankt-Vith te vertrekken werd er afgelopen zondag nog getest met de wagen op de asfaltstroken van het Duivelsbergcircuit in Opgrimbie. Al snel dook er een probleem op met een remklauw, de ontluchtingsnippel lekte en de schroefdraad in de (quasi nieuwe) remklauw bleek beschadigd te zijn… Gelukkig kon dit ter plekke hersteld worden en kon de wagen terug de baan op voor nog wat extra kilometers te doen. Na een 5-tal km stelden we een verontrustend geluid vast in de motor en werd er beslist onmiddellijk te stoppen en richting huiswaarts te trekken. De motor werd zondagavond nog terug uitgebouwd en volledig gedemonteerd om zo snel mogelijk een diagnose te kunnen stellen. Helaas was er met het blote oog niks waar te nemen en moest er maandag werk gemaakt worden van het opmeten en doorlichten van de krukas en alle andere delen. Alles bleek in orde te zijn… behalve een kettingspanner die niet meer optimaal werkte… meteen was ook de boosdoener gevonden. De motor werd terug opgebouwd met o.a. nieuwe hoofdlagers, kettingspanner, enz. en kon dinsdagavond gelukkig al terug ingebouwd worden en proefdraaien. Dankzij een super servicecrew zijn we er in geslaagd om in slechts 48 uur de motor te vernieuwen zodat we er toch kunnen bij zijn komend weekend in Sankt-Vith!! Een bedankje is hier wel op zijn plaats voor de “vrijwillige helpende handen en loopjongens” ;-)

Onze hoofddoelstelling is om na enkele tegenvallende wedstrijden door mechanische pech nu nog eens probleemloos de finish te halen en voldoende punten te scoren om de leiding in onze klasse te behouden. De kloof met Janssens verkleinen is uiteraard ook een doelstelling maar gezien het grote verschil in pk’s is dat een bijna onmogelijke opdracht.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws