www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

East Belgian: Alain Renkin met zege naar Criterium-titel
29.09.2012 - 20:00, jdh

In de East Belgian Rally reed het RACB Rally Criterium de eerste acht van in totaal vijftien proeven die de deelnemers aan de nationale wedstrijd moesten afwerken. Zo'n 40 deelnemers, een mooie mix van kampioenschapsrijders en streekpiloten waren naar Sankt-Vith, afgezakt.

Zoals verwacht was thuisrijder Markus Meyer vastbesloten te tonen dat zijn in Tielt gekregen BFO Award een verdiend geschenk was. De kameraard en ouvreur van Thierry Neuville opende met een scratch in zijn Toyota Yaris. Criterium-titelfavoriet Alain Renkin (Lancer Evo X) reageerde gevat, nam na KP 4 zelfs even de leiding over maar leek uiteindelijk toch te moeten buigen voor de Oostkantonner. De prestatie van Meyer werd helaas niet beloond want in de allerlaatste proef moest hij als leider met een kapotte ophanging aan de kant. Renkin mocht zo met een zege de Criterium-titel vieren voor de BMW's van Franky Boulat en Dominique Genten.

Daarachter wonnen Yannick en Alain Neuville, de broer en vader van Thierry, de strijd om de vierde plaats en eerste F2 van Kristof Vermeulen (Opel Corsa Kit Car). Noteren we ook nog de opgaves van oa. Cornelis, Spiertz (sortie), Lenges,...

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws