www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian Rally: Bernd Casier van start tot finish
30.09.2012 - 13:02, jdh - foto buyse

Bernd Casier heeft voor de tweede maal de East Belgian Rally op zijn naam geschreven. De West-Vlaming had in de NCRS-Focus WRC 22" voorsprong op de Fransman Eric Brunson (Impreza WRC S12). Na de late sortie van Lhonnay mocht Chris Van Woensel (BMW 130i) nog mee op het podium.

Ondanks een gebrek aan ritme was favoriet Casier meteen bij de pinken in de Oostkantons. Met de Ford Focus WRC van NCRS reed hij in de openingsronde alle besttijden, meteen goed voor een bonus van 24" op de Fransman Eric Brunson met de First-Impreza WRC S12. Daarna liet Casier af en toe een scratch aan Brunson, waardoor hij uiteindelijk met 22" voorsprong zijn tweede EBR-zege mocht vieren. Voor het NCRS-team en co Pieter Vyncke, die voorheen naast Mathias Viaene zat, was het de eerste BK-zege.

Daarachter lag een mooie strijd tussen de WRC's van Langenakens en Lhonnay in het verschiet maar beiden kregen af te rekenen met pech. Eerstgenoemde reed al vroeg lek en bij het vervangen van het wiel raakte co-piloot Lennert Salmon gekwetst. Lhonnay kreeg dan weer problemen met de koppeling en transmissie en moest in de slotronde aan de kant na een sortie. Zo kon Chris Van Woensel de Heli-BMW 130i naar een schitterende derde plaats sturen. Zonder slipper op de tweede proef had Cédric Cherain (Renault Mégane) hem mischien nog kunnen bedreigen maar de Luikenaar moest vrede nemen met de vierde plaats op 17" van Van Woensel. Cherain, tevens winnaar in groep N, was op zijn beurt 48" sneller dan Vincent Verschueren die met de Godrive-Polo de Super 2000-titel mocht vieren.

Anthony Martin (Lancer Evo 9) werd mooi zesde na een leuk duel met Bob Colsoul (Lancer Evo X) die de groep N-titel wist veilig te stellen. Timothy Van Parijs won met zijn heropgebouwde Porsche 911 GT3 de GT-klasse en haalde het na een mooie strijd met 12" van Hein Jonkers (Lancer Evo 6). Eveneens intens was het duel tussen Guino Kenis (BMW Z4) en thuisrijder Stephan Hermann in zijn kleine Fiat Punto voor de resterende plek in de top-10. Hermann wist Kenis in extremis te kloppen en werd voor zijn uitmuntende wedstrijd beloond met de BFO Award. Matthias Boon stuurde de Fabia R2 als 14de en tweede F2 naar de finish.

Bij de Historics leek de zege opnieuw naar Rainer Hermann (Ascona 400) te gaan maar de man van de streek verloor ettelijke minuten in de laatste proef. Glenn Janssens (Porsche 911) mocht zo zijn titel vieren met een nieuwe overwinning, merkgenoten Johan Dekens en Christophe Kerkhove vervolledigden het podium.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws