www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

East Belgian Rally: BFO Award voor Stephan Hermann
30.09.2012 - 13:14, persbericht

De Oostkantons en rally, het blijft een succesverhaal. Op de prachtige natuurlijke proeven in de omgeving van Sankt-Vith leerden ettelijke rallytoppers het vak. Voorbeelden in overvloed, waaronder natuurlijk Bruno Thiry en de huidige piloot van het CitroŽn Junior Team in het Wereldkampioenschap, Thierry Neuville. Die laatste kwam in Sankt-Vith trouwens gezellig verbroederen met zijn collega's.

Naast de bekende namen, zijn er nog tal van rallytalenten in deze streek. Na Markus Meyer, die de BFO Award uitgereikt kreeg in de TAC Rally, reed Stephan Hermann zich dit weekend in de kijker. Vorig seizoen was Hermann al opvallend sterk in het Criterium met zijn ex-Daisy Cols Fiat Punto. Deze keer waagde de 25-jarige piloot uit Nidrum zijn kans op nationaal niveau. Met succes, want Hermann, genavigeerd door Achim Maraite, de voormalige copiloot van Thierry Neuville, stuurde zijn bescheiden Fiat Punto naar een mooie tiende plaats.

"Ik ben heel tevreden," genoot Stephan Hermann, luid aangemoedigd door zijn fans. "Na onze overwinning vorig jaar in de Criterium-manche, beslisten we om dit jaar onze kans te wagen in de nationale wedstrijd. In het begin van de wedstrijd stonden we meteen in de top 10, maar daarna verhoogden de 4x4's gevoelig het tempo. Op de allerlaatste proef heb ik de aanval nog ingezet om in extremis Guino Kenis met zijn BMW nog te passeren voor de 10de plaats."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws