www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw: Jonas Langenakens wint BFO Award
27.02.2011 - 19:41, persbericht

De Rally van Haspengouw werd dit weekend verreden in erg verraderlijke weersomstandigheden. Het miezerige regenweer hield de talrijke rallyfans in elk geval niet tegen om te genieten van het spektakel op de proeven in de mooie streek van Haspengouw.

Het parcours was erg glad en verraderlijk. Iedereen die de finish haalde, verdient dan ook een pluim. Maar, uiteindelijk leverde ťťn jong talent een uitzonderlijke prestatie door een hele reeks WRC's, waaronder een van de CitroŽn C4 WRC's, achter zich te houden met een Mitsubishi Lancer EvoX Groep N.

De winnaar van de eerste BFO Award is dan ook Jonas Langenakens, de 25-jarige piloot uit Landen die de Lancer EvoX van Colsoul Rallysport naar de 2de plaats stuurde in de Rally van Haspengouw. Langenakens begint aan het seizoen met een overtuigende overwinning in Klasse 3.

"Beginnen aan het seizoen voor eigen publiek, geeft je natuurlijk een extra stimulans. Ik had natuurlijk ook een voordeel op het vlak van parcourskennis, maar anderzijds brengt het rijden van een thuiswedstrijd ook extra druk met zich mee. Je wil goed presteren omdat je vrienden en familie de wedstrijd komen volgen. De wedstrijd verliep uitstekend. We namen meteen een goede start en onze snelste tijd algemeen op de moeilijke proef van Zepperen gaf extra vertrouwen. Op die proef ging ik voluit, wat een paar warme momenten opleverde, maar het dwong mijn concurrenten wel in de achtervolging. Daarna kon ik mijn voorsprong in de categorie controleren, al gaf ik de podiumplaats natuurlijk ook niet zomaar prijs. Het winnen van deze BFO Award, met de bijbehorende gratis deelname aan de TAC Rally, is een fantastische aanmoediging," verklaarde Jonas Langenakens.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws