www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

EBR Review: Dekens op regelmaat naar tweede Historic-plek
01.10.2012 - 22:52, persbericht

Afgelopen weekend waren we weer present voor de 7e en voorlaatste manche van het Belgian Historic Rally Championship in en rond Sankt-Vith. De vorige 2 wedstrijden kenden we de nodige problemen met de Porsche. Tijdens een test met de vernieuwde motor in de 911 een weekje voor de EBR dook er een vreemd geluid op in de motor waardoor we de dagen voor de EBR nog serieus moesten sleutelen maar de wagen was tijdig in orde en stond in topconditie aan de start. Net zoals vrijdag tijdens de verkenningen waren de weergoden ons ook zeer gunstig gezind op zaterdag, dit maakte het uiteraard wat makkelijker op dit toch wel heel technische parcours.

Aangezien de motor nog in rodage was werd er rustig gestart. Al snel werd duidelijk dat Hermann, Janssens en Debyser vanaf de eerste meter voluit gingen en dus al meteen wat voorsprong konden nemen. Na de 1e boucle stonden we op een mooie 4e plaats algemeen historic, zonder het volle vermogen van de wagen te gebruiken en zonder risicoís te nemen. Geleidelijk aan werd het tempo stilletjes opgevoerd en zo begon ook het vertrouwen in de mechaniek terug te komen.

Tijdens de tweede boucle werden de tijden dan ook al veel beter maar omdat punten scoren de hoofddoelstelling was moesten we zeker de finish halen en werd er besloten om nog steeds niet het volle vermogen te benutten en de nieuwe motor niet te forceren. Door de opgave van Debyser kwamen we ineens op een mooie 3e plaats te staan en 1e in de klasse C. De eerste achtervolger volgde dan al op meer dan anderhalf minuut waardoor we in de laatste boucle het voetje gewoon konden lichten.

Aan de finish van de laatste KP bleek Hermann nog niet gefinisht te zijn en wisten we meteen dat de 2e plaats algemeen historic en klassewinst binnen waren. Dit mooie resultaat levert ons belangrijke punten op en de 2e plaats in het BK. De komende weken zal de Porsche een volledige check-up krijgen zodat hij opnieuw zoals afgelopen weekend in topconditie aan de start zal staan van de Condroz Rally. Bij deze wil ik ook de servicecrew bedanken voor de prachtige prestatie in Sankt-Vith en uiteraard tijdens de afgelopen weken om de wagen klaar te krijgen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws