www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

EBR Review: Titel in GT voor Guino Kenis en G&A Racing
02.10.2012 - 19:29, persbericht

Guino Kenis en G&A Racing hebben afgelopen weekend een zoveelste titel aan hun palmares kunnen toevoegen. Na talloze zeges en titels op circuit en in rallycross staat er nu ook een klassetitel in rally in de trofeeënkast.

Zijn voornaamste challenger, Tim Van Parijs won weliswaar met zijn Porsche GT3 de Klasse, maar Guino Kenis en zijn vaste kompaan Filip Goddé hadden voldoende aan een tweede plaats om de titel binnen te rijven. Nochtans was het duo snel gestart en had na vier KP’s een voorsprong van een tiental seconden op Van Parijs. Maar een schuiver zette de zaakvoerder van G&A terug met de voeten op grond, waarna hij verkoos om het iets voorzichtiger aan te doen.

“Uiteraard ben ik zeer tevreden met deze titel”, gaat de BMW dealer uit Turnhout van start. “Dit is pas mijn tweede seizoen in rally en we evolueren nog steeds. Niet alleen het materiaal, maar ook de man achter het stuur. Vorig seizoen startten we met een quasi originele GT4-versie van de BMW Z4 Coupé. We hebben hard gewerkt aan ondermeer het koppel, de ophanging, de set up en we beschikken nu over een sequentiële schakelbak met flippers aan het stuur. Ik heb geïnvesteerd in de Z4, maar ik heb ook als piloot vooruitgang geboekt en dat resulteert in deze nieuwe titel. Onze technische achterstand op Van Parijs hebben we gedeeltelijk weten weg te gommen, maar de Porsche blijft nog een fractie sneller. Vooral omdat deze meer gewicht heeft op de achteras en zodoende een betere tractie heeft. Het ganse seizoen was een spannende zaak tussen onze BMW Z4 en de Porsche GT3 van Van Parijs. Tijdens de Rally van Haspengouw maakte ik een zware sortie, terwijl Timothy er in Ieper afdonderde. Nadien heeft hij nog een technisch defect gehad in Tielt terwijl ik in Roeselare met een afgebroken wiel werd geconfronteerd. We hebben elk ons deel van de pechkoek moeten verwerken. De titel is dus zeker niet gestolen. Uiteraard heb ik dit niet alleen voor elkaar gekregen. Minstens evenveel lof voor de ervaren Filip Goddé die me perfect begeleidde”.

We kennen Guino Kenis van zijn jarenlange aanwezigheid op circuit, rallycross en nu ook in rally. Maar er is toch een onderscheid tussen de piloot Guino Kenis en G&A Racing als wagenbouwer en preparateur. “Het ene overlapt uiteraard het andere. Na mijn 3de plaats in het EK rallycross en de Belgische titel in 2010 ben ik, ondanks mijn overstap naar rally, blijven rondzweven op circuit en in rallycross. Ik heb nog verschillende wagens in mijn atelier staan voor circuit zoals de Mosler, de BMW 130i, de BMW Z4 GT4, enz. Ook in rallycross zijn er een aantal piloten, zoals momenteel Coox (SuperCar), Bonnet (TouringCar) en Druyts (Super Nationals) die kunnen rekenen op mijn diensten. En dan vooral richting afstelling van de wagen en de mentale voorbereiding van de piloot in kwestie. Ik heb Coox op één weekend 5 seconden doen winnen met zijn nieuwe VW Scirocco. Ook Pedro Bonnet heb ik tijdens zijn tweede full seizoen naar een hoger niveau getild en nadien heeft hij telkens een A-finale gereden in het Europees kampioenschap bij de TouringCars. Ik heb organisatorisch inzicht en het talent om een wagen perfect af te stellen. Ik heb ook het inzicht om tijdens de wedstrijden de piloten via de boordradio naar een goede prestatie te loodsen. Tijdens de Europese wedstrijd in Buxtehude heeft Coox de C-finale gewonnen. Nadien heb ik met hem overlegd om geen risico’s meer te nemen in de B-finale gezien de slotwedstrijd voor het BK in Maasmechelen een week later komt. Ik denk dat we daar gaan zien welke progressie we samen reeds maakten”.

“Zelf draai ik ook nog graag aan een stuur en een goed resultaat is de beste reclame voor G&A Racing. Ik beschik over een equipe die in rally, rallycross en op circuit verschillende wagens kan bijstaan. En de piloten waarmee ik reeds heb samen gewerkt weten wat ze aan mij hebben. Wie aan mijn deur klopt zal professioneel worden begeleid, maar dan heb ik altijd het laatste woord. En de resultaten komen vanzelf”.

Ondanks het feit dat Kenis de Belgische titel nu reeds op zak heeft, mogen we hem wel verwachten tijdens de afsluitende Rally van de Condroz. “Ik mis nog ervaring in rally en de Condroz Rally zal die verder aanscherpen. Ik ga ook nog in Engeland de RAC Rally rijden eind november met de BMW 2002 tii, om ook die nog verder op punt te krijgen richting verhuur voor Historic Rally’s”.

Guino Kenis wordt in de wandelgangen ook vernoemd inzake het mogelijk inzetten van een proto richting SOT of de 24 Hours of Zolder 2013. “Tja, die geruchten zijn lopende en ik kan daar voorlopig geen neen of ja op kleven. G&A Racing zegt nooit neen tegen een project die het aangeboden krijgt. Alles waar vier wielen onder staan en over een motor beschikt kunnen we binnen onze structuur runnen, begeleiden en beter of sneller maken. Ik bestudeer telkens grondig de basis en tracht daar het maximum rendement uit te halen. Ik heb bvb enorm veel respect voor Gunnarsson en Jernberg die goede auto’s maken voor rallycross. Maar eens die geleverd zijn is er nog een pak werk om die perfect afgesteld te krijgen. En G&A Racing heeft de ervaring, de kennis en het materiaal in huis om dit op te volgen. Idem voor rally en circuit”, besluit Guino Kenis

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws