www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

EBR Review: Podium glipt Stéphane Lhonnay door de vingers
03.10.2012 - 19:46, persbericht

Na een erg overtuigende kennismaking met een WRC in de Rally van Wallonië, schitterde Stéphane Lhonnay dit weekend opnieuw in Sankt-Vith tijdens de East Belgian Rally. De piloot uit Wanze zat meteen in het spoor van de twee koplopers, voor alle andere WRC's. Het podium was in zicht, maar de wedstrijd duurde twee proeven te lang...

"Ik heb ondervonden wat veel piloten vertellen, zelfs die op het hoogste niveau: een WRC bestuur je 'actief' aan het stuur. Je mag nooit de teugels laten vieren, want dan beslist de auto zelf wat hij wil doen," vertelde Stéphane Lhonnay bij zijn terugkeer in het servicepark, terwijl er nog een proef te rijden was. "We hadden besloten om onze podiumplaats veilig te stellen en reden daarom aan een iets rustiger tempo. Zo heb ik me laten verrassen. Visueel valt de schade mee, maar de radiator en de achtertrein waren toch beschadigd. Dat maakt ook deel uit van het leerproces..."

In zijn tweede rally met een WRC, zat Stéphane meteen vanaf de eerste proef in het spoor van Bernd Casier en Eric Brunson, twee gereputeerde piloten aan het stuur van een veel recentere WRC. "Net zoals in Namen, zaten we meteen in het goede ritme," lacht de piloot van de Skoda Octavia WRC. "Op enkele proeven tijd vonden we, met de hulp van Lionel Hansen die dit weekend aan de zijde van onze ingenieur bij BMA werkte, de juiste afstellingen die me vertrouwen gaven. Het verschil per kilometer met de Focus en de Impreza S12B was kleiner dan voorzien. We waren vanaf de start duidelijk sneller dan de andere WRC's."

Op een natuurlijk parcours zoals dat van de East Belgian Rally, is het besturen van een WRC bijzonder opwindend: "De bochten vliegen heel vloeiend voorbij. Op dit soort parcours beleef je als piloot veel plezier aan het stuur. Ik moet toegeven dat ik in de korte situaties nog wat moeite had. En bij de start van de proeven. Daardoor verloren we immers de aansluiting met het leidende duo in de slotronde, want ik verbrandde de koppeling."

In plaats van een verdiende podiumplaats te veroveren, moest Stéphane Lhonnay enkele kilometers voor de finish zijn carnet inleveren. In de Condroz Rally zal hij opnieuw aantreden met deze Skoda Octavia WRC. Zijn lievelingswedstrijd. Een wedstrijd die hem geluk brengt, want de voorbije twee edities behaalde Stéphane telkens een podiumplaats. "Ik had dit weekend al graag een podiumplaats behaald voor een van onze nieuwe partners, BIOREM," vervolgt Stéphane. "Het is enkel een kwestie van uitstel, want in de Condroz Rally zal ik opnieuw starten met de Skoda Octavia WRC. De prestaties in Namen en in Sankt-Vith bewijzen dat dit een goede keuze is."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws