www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing 12de Hemicuda Rally
03.10.2012 - 20:05, jdh - foto boutte

Het VAS-seizoen loopt stilaan op z'n einde en dan weet je dat de Hemicuda Rally er zit aan te komen. De 12de editie moet het met twee proeven minder doen dan gewoonlijk maar toch wist Autostal Hemicuda i.s.m. Atlantic een mooie wedstrijd op poten te zetten waarvoor zich al zo'n 115 teams inschreven.

Voor een regionale wedstrijd lijkt het ondertussen weinig maar de deelnemerslijst telt slechts één WRC. In de Omloop van Vlaanderen zette hij zijn Subaru Impreza WRC S5 nog onbestuurbaar aan de kant, afwachten of Bert Cornelis snel het vertrouwen vindt om de strijd aan te gaan met Andy Lefevere (BMW M3), die vorig weekend nog actief was in de Oostkantons. Andere favorieten voor een dichte ereplaats zijn oa. Coene (Lancer Evo X), Pyck (Lancer Evo 9), Braeckevelt (BMW M3), Bal (Impreza N12) en thuisrijder Lauwaert (Clio R3).

De blikvanger bij de Historics is ongetwijfeld Paul Lietaer, die niet zijn vertrouwde Escort maar wel de BMW E21 van Wim Dereu bestuurt. De Polle mag tegenstand verwachten van oa. Glorieux (BMW E21), Lievens (Manta/Porsche), Vandenberghe (Kadett), Tytgat (Ascona),... Na topfavoriet Vermeeren (Lancer Evo 9) is het in Divisie 1-2 vooral uitkijken naar de strijd tussen oa. Hoorne (BMW), Lynneel (Clio), Renier (Clio),... (deelnemerslijst)

Timing & Parcours
De Hemicuda Rally moest dit jaar noodgewongen naar een 'plan B' teruggrijpen nadat de gemeente Gistel niet langer de nodige toelatingen gaf. Zodoende worden dit jaar maar twee ipv vier verschillende proeven afgewerkt. De rondkoers van Kortemark is goed voor bijna 14 km en wordt vijf keer gereden, KP De Mokker, bekend van de vroegere rallysprint, wordt vier keer betwist. Op die manier komt men toch aan zo'n 98 km tegen de klok. (timing - onboardbeelden proeven - overzichtskaart)

Rallycentrum
Het rallycentrum bevindt zich op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert in Koekelare. Zowel regroup, servicepark als podium bevinden zich op dezelfde site nabij het centrum. Je kunt er zaterdag al terecht voor de technische controle. Een algemene inkomkaart kost 10 €, een gedetailleerde kleurenstafkaart met een overzicht van alle klassementsproeven kost 1 €.

Rallyradio via Radio Gold op 105.8 FM, live resultaten via www.hemicuda.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws