www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

EBR Review: Christophe Panis meteen snel bij R2 Max-debuut
03.10.2012 - 22:57, persbericht - foto simon panis

Afgelopen zaterdag stond een grote uitdaging op het programma van CELOPI Racing. Christophe Panis en Lode D’haenens gingen van start in het verre St-Vith om er de Criterium manche van de East Belgian Rally af te werken. De uitdaging werd nog groter want de bekende Peugeot 106 werd dankzij de steun van NCRS omgeruild voor een veel krachtigere Citroën C2 R2 MAX!

De prachtige maar moeilijke proeven stonden goed op papier en een halfuurtje rijden met de nieuwe bolide volstond om met goede moed naar de eerste KP te trekken. Helaas volgde snel de ontnuchtering want op de start van KP 1 brak de cardan. De opgave leek onvermijdelijk, maar na telefonisch overleg met het team werd beslist rustig door te rijden gedurende 3 proeven om de service te bereiken. Dit lukte zowaar! Het euvel werd hersteld en we konden er toch nog een mooie dag van maken! “We verloren een pak tijd uiteraard, dus een klassement was niet meer aan de orde. Sneller dan gedacht kreeg ik het bommetje onder controle en naar het einde toe konden we zelfs 2x een 4de tijd algemeen realiseren!” aldus Christophe. “Als we de tijden bekijken dan zien we dat we sneller onderweg waren dan Yannick Neuville in een gelijkaardige wagen en die wordt uiteindelijk 4de algemeen… Jammer van de pech, maar zoiets hoort ook bij onze sport!” vult Lode verder aan.

Het was een prachtige ervaring te mogen deel uitmaken van het NCRS team, te mogen rijden met de C2R2 MAX en te mogen deelnemen op één van de mooiste parcours in België! We moeten de servicecrew bedanken voor het fantastische werk dat zij leverden want zij bezorgden ons alsnog een onvergetelijke rallydag, met een verdiende algemene overwinning van teammaat Casier erbovenop! Nog een speciaal dankwoordje aan onze sponsors én Wim Soenens die ons deze uitzonderlijke kans gaf, dit smaakt duidelijk naar meer!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws