www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw: Debackere grijpt nipt naast het podium
27.02.2011 - 19:44, persbericht

Melissa Debackere en Cindy Cokelaere zijn het BK rally 2011 goed begonnen met een vierde plaats in de Haspengouw. Na afloop was er toch ook een zweem van ontgoocheling waar te nemen want Debackere verloor in de allerlaatste klassementsrit een podiumplaats. Het verschil met de derde bedraagt amper 1.4 sec.

De regen van vrijdagavond en zaterdagochtend vormde het parcours van de Haspengouw rally plaatselijk om tot een modderpoel. De nota's genomen tijdens de verkenningen daags voordien moesten onmiddellijk aangepast worden. "In het begin was het echt op eieren rijden" aldus Melisse Debackere. "Het waren zeer moeilijke omstandigheden en na de lange winterstop had ik toch wat tijd nodig om terug in het ritme te komen. Ik maakte enkele kleine foutjes in de eerste ronde van vijf klassementsritten maar zonder echt grote gevolgen. Het was gewoon zeer moeilijk. Met mijn vorige wagen, de Toyota Corolla WRC, kon ik mijn naam schrijven maar de Subaru heeft nog veel geheimen voor mij. Ik kijk er wel naar uit om de wagen verder te leren kennen want hij heeft veel potentieel."

Na de eerste ronde van vijf klassementsritten rukte Debackere op naar de vierde plaats. "Ik heb me gaandeweg proberen aan te passen aan de moeilijke omstandigheden en kreeg steeds meer feeling met de wagen. Met nog vijf ritten te gaan had ik een achterstand van een kleine 10 seconde op de derde plaats van Alexandre Romain."

Melissa ging erop en erover om een haast zekere podiumplaats in de laatste rit van de dag uit handen te geven. "Er was veel wind en regen en op veel plaatsen was er aquaplanning. Ik wou absoluut eindigen voor mezelf, mijn team en met het oog op het verdere verloop van het kampioenschap. Waarom dan risico's nemen in die allerlaatste ri?. Alexandre Romain is wel voluit gegaan en eindigt uiteindelijk 1.4 sec voor mij. Uiteraard was dat slikken en uiteraard ben ik ontgoocheld. Ik heb die rit in mijn hoofd nog een paar keer gereden en weet waar ik het heb laten liggen. Maar we hebben het bewust zo aangepakt. Al bij al ben ik tevreden."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws