www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

EBR Review: Van Woensel beloont Heli Racing met podium
04.10.2012 - 19:27, persbericht

Na hun sterke prestatie in Roeselare zijn Chris Van Woensel en Justine Demeestere afgelopen zaterdag in de East Belgian Rally op hun positieve elan doorgegaan. Het CVW Rallyteam scoorde boven alle verwachtingen een verdiende derde plaats in Sankt Vith en zorgde zo voor één van dé exploten van de dag.

Na het zien van de deelnemerslijst in Sankt Vith droomde Chris Van Woensel luidop van de top 10 en een herhaling van het boeiende onderlinge duel met Andy Lefevere. In de eerste lus van drie proeven hielden beide BMW’s elkaar in evenwicht, maar de bandenhandelaar uit Schriek voelde dat er meer inzat.

“De afstelling van de ophanging kon beter en ook de bandendruk bleek niet optimaal,” aldus Chris Van Woensel tijdens de eerste servicebeurt. Charly Schmid en zijn servicecrew van Heli Racing gingen meteen aan de slag om hun piloot op zijn wenken te bedienen en het resultaat volgde. Op de drie eerstvolgende proeven lapte Chris zijn rivaal in groep M een kleine halve minuut aan de broek. Helaas werd het mooie gevecht daarna beëindigd toen Lefevere op KP 7 zonder veel erg van de baan ging.

Maar ook na de opgave van Lefevere bleven Chris Van Woensel en Justine Demeestere aanvallen. “Omdat Cédric Cherain de jacht op onze vierde plaats had geopend, moesten we wel een hoog ritme blijven aanhouden. In de slotfase kwam plots de derde plaats in het vizier toen Stéphane Lhonnay problemen kreeg met de koppeling. We hebben hem onder druk gezet en hij is in de fout gegaan, zodat we de East Belgian Rally als derde afsloten.”

De vreugde binnen het CVW Rallyteam was na afloop erg groot na de nieuwe glansprestatie van hun poulains. “Dit resultaat had ik vooraf nooit verhoopt, maar de proeven in Sankt Vith liggen me wel en ze zijn onze BMW op het lijf geschreven. Het mooiste bewijs zijn onze chrono’s tussen de WRC’s. Enkel Casier en Brunson waren hier te snel voor ons, maar voor de overige vier WRC’s moesten we niet onderdoen.”

Ook voor het Heli Racing team was deze eerste algemene podiumplaats een bekroning voor hun engagement met de originele BMW 130i. “Dit is een prachtige beloning voor dit jonge team dat hard werk afleverde in de ontwikkeling van deze wagen. De BMW van Andy Lefevere was lange tijd ongenaakbaar gewaand in België, maar in Roeselare konden we hem bijna evenaren en hier kunnen we hem nu zelfs verslaan met een andere BMW. De motivatie om budget te zoeken voor een vervolg in 2013 is alleen maar groter geworden. Maar eerst nog de Condroz Rally tot een goed eind brengen.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws