www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: Matthias Boon met Peugeot 208 R2 als 0-wagen
05.10.2012 - 19:49, persbericht

Enkele weken geleden kondigde Peugeot België-Luxemburg al aan dat de nagelnieuwe Peugeot 208 R2 de klassementsproeven in de Condroz Rally 2012 opent als nulwagen. Vandaag weten we ook wie de auto zal besturen tijdens het eerste weekend van november: dat wordt jong talent Matthias Boon, met Diederik Pattyn als copiloot.

De 23-jarige Matthias Boon, in 2008 nog RACB Rookie of the Year, deed de voorbije jaren op heel verschillende vlakken ervaring op in de rallysport. Hij reed niet alleen zelf in Trophy-, R2-, Groep N- én WRC-wagens, maar ondersteunde het voorbije seizoen ook het team rond ervaren rot Freddy Loix in het IRC en het Franse rallykampioenschap.

Met een nulwagen aan de start van de Condroz staan, is nieuw voor hem. “Maar dit is dan ook niet eender welke nulwagen,” vertelt Matthias meteen. “Iedereen die rally nog maar een beetje volgt, kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe rallywapens van Peugeot Sport op basis van de 208. Ik had de 208 R2 al kunnen ervaren tijdens een korte test, en vond het toen meteen een geweldige auto voor jonge piloten. De zin om hem verder te leren kennen op echte KP’s was er meteen. Toen het aanbod kwam om dat te doen in één van de meest uitdagende rally’s van ons land, ben ik daar met heel veel plezier op ingegaan.”

Natuurlijk ligt er geen druk op de schouders van het team in een nulwagen. Of toch? Adelheid Terryn, Directrice Communicatie van Peugeot België-Luxemburg, geeft uitleg: “We gaan deze keer duidelijk niet naar Hoei om te strijden voor een overwinning. Maar de 208 R2 is wel een cruciale schakel in de verdere uitbouw van onze sportprogramma’s, én hij rijdt hier in het kader van zijn finale ontwikkeling. Er hangt dus wel degelijk één en ander aan vast voor Peugeot, en we zijn zelf ook heel benieuwd naar de prestaties van Matthias in de moeilijke omstandigheden van de Condroz.”

Over de keuze voor Matthias Boon geeft Adelheid Terryn verder nog aan: “We zochten, heel eenvoudig, naar een piloot die bij de auto past. Een jong talent dus, maar met toch aardig wat ervaring. En met het Team Peugeot België-Luxemburg hebben we al geweldige ervaringen met piloten van eigen bodem. Matthias past helemaal in dat profiel, en toen we over de Condroz zijn beginnen praten, klikte het meteen.” En met een brede glimlach besluit ze nog: “En Matthias mag dan wel jong zijn, dat een oude rot in het vak als Freddy Loix vertrouwt op zijn ervaring, kan zeker geen slecht teken zijn…”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws