www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Vierde Hemicuda-zege voor Andy Lefevere
07.10.2012 - 19:14, jdh - foto bonte

Andy Lefevere heeft voor de vierde keer de Hemicuda Rally op zijn naam geschreven. Op het vettige parcours was hij na negen proeven 22" sneller dan Bert Cornelis (Impreza WRC), Bert Coene (Lancer Evo X) werd derde. Wouter Lievens (Manta) klopte Paul Lietaer (BMW E21) bij de Historics.

Hoewel de regen uitbleef werd het terug een Hemicuda Rally als vanouds met vettige wegen. De 4x4's leken favoriet maar dat was buiten de BMW M3 van Andy Lefevere gerekend. Op de openingsproef zette Lefevere, met het wedstrijdritme van de East Belgian Rally nog in de benen, dichtste achtervolger Bert Coene (Lancer Evo X) meteen op 18". Bert Cornelis (Impreza WRC S5) keek meteen tegen een achterstand van 28" aan, de helft daarvan verloor hij aan de start toen bleek dat hij zijn handschoenen nog niet had aangetrokken.

Tijdens de volgende ronden wist Cornelis op KP Kortemark telkens een handvol seconden terug te pakken maar Lefevere toonde zich dan weer telkens de snelste op KP De Mokker. Cornelis liep nog 10" straftijd op door een uitgelopen servicebeurt en strandde uiteindelijk op 22" van Andy Lefevere. De autohandelaar mocht na zeges in 2002, 2004 en 2005 al voor de vierde maal zegevieren in Koekelare, voor co-piloot Henk Vanpoucke was het zijn eerste algemene overwinning.

Daarachter reed Bert Coene de ganse dag op de derde plaats. De Moorsledenaar reed nog lek op de voorlaatste proef maar ook zijn rechtstreekse concurrenten kenden hun deel van de pech. Thuisrijder Koen Lauwaert (Clio R3) werd ondanks olieverlies aan de versnellingsbak vierde terwijl Filip Pyck (Lancer Evo 9) vrede moest nemen met de vijfde plaats na een lekke band. Bal (kogelgewricht voorwiel), Taveirne (versnellingsbak) en Braeckevelt (sortie) draaiden ook mee in de top-8 tot ze één voor één de handoek moesten gooien.

Door deze opgaves konden de snelste Historic naar de zesde plaats algemeen oprukken. Aanvankelijk leek deze eer naar Paul Lietaer (BMW E21) te gaan maar Wouter Lievens (Opel Manta) zorgde voor de prestatie van de dag door 'de Polle' in de allerlaatste proef te verslaan. Lievens behaalde met 11" voorsprong zijn tweede Historic-zege in Koekelare. Tobi Vandenberghe (Kadett) mocht met een derde plaats de VAS Historic-titel vieren, Jan Vandenberghe werd met zijn VW Golf I mooi vierde en 15de algemeen.

Eveneens spanning troef in Divisie 1-2. Vincent Vermeeren ruilde zijn Lancer voor de gelegenheid in voor de Philcars-Saxo zodat de strijd om de zege uitdraaide op een duel Hoorne-Renier. Brecht Hoorne (BMW 325) was het best gestart maar vanaf de tweede ronde nam Bjorn Renier (Renault Clio) het commando en wist hij tot 22" uit te lopen. Na een knappe remonte met oa. een zesde tijd behaalde Hoorne alsnog de zege bij de standaardwagens. Renier moest 7" toegeven, thuisrijder Michaël Lynneel tikte op 42" als derde aan.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws