www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Luxemburg: Thierry Neuville blikvanger in CitroŽn Trophy
09.10.2012 - 19:15, persbericht

Drie weken voor de grote finale in de Condroz Rally, maakt de CitroŽn Racing Trophy Belux dit weekend zijn jaarlijkse verplaatsing naar Luxemburg. De acht trouwste deelnemers aan de competitie krijgen het gezelschap van een ambitieus duo: Bruno Thiry en Johny Blom zijn, net zoals vorig jaar, van de partij met de DS3 geprepareerd in de ateliers van "TransSport", het team van de Luxemburgse copiloot.

"In vergelijking met vorig jaar rijden we in een betere context," preciseert sympathieke Johny, die aan de basis ligt van de deelname van Thiry. "Enerzijds kent Bruno de wagen ondertussen iets beter en anderzijds hebben we twee weken geleden de East Belgian Rally al gereden. Daardoor zal Bruno iets vlotter in het ritme komen, want vorig jaar was het zijn eerste optreden na maanden inactiviteit."

Hoewel Johny zijn piloot Bruno Thiry al jaren kent, blijft de bewondering voor het professionalisme van Thiry enorm groot: "Zijn zorg voor perfectie is indrukwekkend. Hij belt me telkens op wanneer hij denkt aan iets waarmee we enkele grammen of een paar tienden kunnen winnen. Hij kent de weersvoorspellingen uit het hoofd. Hij zorgt ervoor dat zijn vrienden op elke proef aanwezig zijn om ons de toestand van de weg door te geven. Bruno is even gemotiveerd voor een manche van het Wereldkampioenschap als voor een regionale rally!"

We kunnen ons voorstellen dat het duo Thiry-Blom met hoge ambities van start gaat... "We willen Groep R winnen, maar we kunnen ook mikken op een goed resultaat in het algemeen klassement. A priori is de Duitser Wallenwein de topfavoriet met zijn Super 2000. Maar in de Saarland Rally werd hij in de regen geklopt door Christian Riedemann met een DS3 R3. En, men kondigt regen aan voor dit weekend. In deze omstandigheden kan Thierry Neuville ook stunten met zijn CitroŽn C2-R2 Max. Dat wordt een amusante strijd!"

Thierry Neuville is inderdaad de tweede grote attractie van de wedstrijd met een wagen van de dubbele chevron. Thierry komt aan de start, louter voor het plezier, met zijn persoonlijke C2-R2, maar om de strijd binnen de CitroŽn Trophy niet te beÔnvloeden, heeft Neuville beslist buiten de Trophy te rijden. Hij is natuurlijk wel de ideale referentie voor de jongeren Collignon, Dilley, Geusens en Heuninck, maar ook voor lokale specialist Foxius. "In Luxemburg reed ik in 2007 mijn allereerste rally," herinnert de piloot van het CitroŽn Junior World Rally Team zich. Thierry realiseerde dit weekend trouwens een schitterende wedstrijd in de Elzas. "Ik heb dit weekend niets te doen, dus besloot ik om mijn CitroŽn C2 nog eens in te zetten. Ik heb goede herinneringen aan de Rally van Luxemburg. Het is de bedoeling om me te amuseren samen met een aantal kameraden, die trouwens ook voor de service zullen zorgen. Winnen of laatste worden, dat heeft geen belang. Ik heb zelfs de startlijst nog niet bekeken. Ik wil de strijd binnen de CitroŽn Trophy niet beÔnvloeden. Ik wil me gewoon amuseren en bovendien is elke kilometer met een competitiewagen goed voor mijn ervaring."

Met deze twee vedetten aan de start, aangevuld met Kevin Demaerschalk, die op zijn elan van Roeselare verder wil gaan in strijd met Caren Burton en Armand Fumal, zullen de toeschouwers talrijk naar het Groothertogdom trekken om een glimp op te vangen van de tenoren in de servicezone van CitroŽn en op de klassementsproeven.

Tussenstand CitroŽn Racing Trophy Belux 2012

Cat. DS3 R3: 1. C. Burton 15; 2. G. Vander Schelden 14; 3. M. Arzeno (F) & K. Demaerschalk 10; 5. J-S. Vigion (F) 6; 6. A. Fumal, M. Maurage (F) en C. Riedemann (D) 5.

Cat. C2-R2 Max: 1. V. Heuninck (F) 30; 2. G. Dilley 16; 3. P. Geusens 10: 4. Q. Collignon et R. Foxius (L) 8; 6. E. Stratieva (BG) 6.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws