www.shakedown.be - rallysport in belgi

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgi

Haspengouw: Vroege opgave voor Dominique Bruyneel
27.02.2011 - 19:45, persbericht

Dominique Bruyneel en co-rijder Lara Vanneste hebben het einde van de Haspengouw rally niet gehaald. Al in de eerste rit werd Bruyneel geconfronteerd met mechanische problemen en na vijf klassementsritten werd hij uit wedstrijd genomen vanwege een niet toegestane assistentie.

Zaterdagochtend, iets voor half negen begint het BK 2011 voor Dominique Bruyneel en Lara Vanneste maar na de eerste bocht mogen ze hun ambities al opbergen. "Het is bijzonder vreemd maar in de eerste bocht begeeft een steekas rechts achteraan. We konden verder rijden maar verloren in de eerste twee ritten telkens n minuut. Met nog n grotendeels onverharde rit te rijden besloten we om de herstelling zelf uit te voeren, goed wetende dat dit reglementair niet mag. Maar welke keuze hadden we? Ofwel reden we de wagen aan flarden op het onverhard ofwel zouden we betrapt worden. We hebben de reparatie niet stiekem gedaan, nogal wat mensen waren getuige van de vervanging van de steekas. We waren dan ook niet verbaasd dat we achteraf uit koers zijn genomen. De koersdirectie heeft, zoals het hoort, het reglement strikt toegepast."

Ondanks zijn korte aanwezigheid in de Haspengouw ziet Bruyneel ook positieve dingen. "We hebben drie ritten op volle kracht gereden en in Lincent reden we de derde tijd algemeen. We waren sneller dan de WRC's van Romain en Debackere. Laat ons die prestatie onthouden en meenemen naar de TAC rally begin april. In mijn achtertuin wil ik sportieve revanche nemen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws