www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Hemicuda Review: Algoedt sluit seizoen af met top-10
10.10.2012 - 23:14, persbericht

Aanvankelijk leek het een pechdag te worden in Koekelare. Het parcours lag er modderig en vettig bij. Na de eerste ronde bleek een bout afgebroken en moesten onze servicekerels alle zeilen bijzetten om dit euvel opgelost te krijgen binnen de voorziene tijd. Niettemin sloten we 9de algemeen af na de eerste ronde. Net na de start van KP 3 schoof de “Danneelsbeamer” volledig dwars op de met modder bezaaide wegen en ondanks de stuurmanskunsten van Cris kwamen we toch in aanraking met een boom. Gelukkig zonder veel erg met enkel wat blikschade tot gevolg.

Na de tweede ronde zakten we af naar plaats 12. Eenmaal op de service was het leed nog niet geleden. Er werd een olielek vastgesteld in de servo en ondanks de verwoede poging van het KB-Racing Team, kregen zij dit niet op tijd geklaard met als gevolg 20 sec straftijd wegens te laat inklokken. Om nog een top-10 plaats te bemachtigen trokken we ten aanval en na ronde 3 prijkten we reeds terug op de 11de plaats. Na KP 7 bemachtigden we terug onze 10de plaats algemeen. De laatste 2 KP's werden aan een vlot maar veilig tempo afgewerkt en eindigden we 10de algemeen en 5de in de klasse I.

Een mooi resultaat als afsluiter van ons rallyseizoen dat goed startte met een 20ste plaats in Divisie 3 in Moorslede. In de TAC Rally werden we jammer genoeg tot opgave gedwongen toen één van de schokdempers het begaf. Een onverhoopte 32ste plaats algemeen in de ORC Rally, waar we wegens tijdstraf terugvielen naar plaats 101 na dag 1. Voor onze uitstap naar Nederland, de Exotic Green rally werden we beloond met de 27ste plaats algemeen en 5de in onze klasse, een 16de plaats algemeen en 13de in divisie 3 in Staden. Staden bleek een goede test voor de Omloop Van Vlaanderen waar we 30ste algemeen en 4de in de M16 klasse eindigden. En als afsluiter een 10de plaats algemeen in de Hemicuda Rally.

Ook al is onze auto niet meer zo 'sexy' volgens sommige bronnen, hij draaide het hele seizoen perfect en haalde 6 op 7 koersen resultaat. waarvoor oprechte dank aan het KB Racing Team. Ondertussen worden er al plannen gesmeed voor het nieuwe seizoen. Wij danken ook onze 'sponsors', servicecrew en supporters, sympathisanten, De Yoeri (webmaster) en fotografen voor hun bijdrage aan een supermooi rallyseizoen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws