www.shakedown.be - rallysport in belgi

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgi

32ste TBR Rally Roeselare voorgesteld
13.10.2012 - 14:08, jdh

Gisteren werd de 32ste TBR Rally, die doorgaat op zondag 21 oktober in en rond Roeselare, voorgesteld aan pers en publiek. De 'TBR' is ooit begonnen als sprint in Hooglede in 1978 en uitgegroeid tot een heuse rally die dit jaar weer bestaat uit vier proeven die elk vier keer worden verreden.

Door het overlijden van een van de bestuursleden zal de TBR Rally volgende zondag opgedragen worden aan hun dierbare Francky Desseyn. De TBR Rally 2012 wordt omgedoopt tot Memorial Francky Desseyn en dit uit respect voor zijn nabestaanden en jarenlang werk als materiaalmeester. Ook tijdens de komende editie zal er aandacht besteed worden aan een goed doel, namelijk BiJeVa. BiJeVa staat voor bijzondere jeugdvakanties die kansloze kinderen de kans heeft om op spelender wijze zich uit te leven met vrienden van eigen leeftijdsgroep.

Persverantwoordelijke Alexander Ramon licht de wijzigigen voor deze editie even toe. "En van de grote nieuwigheden dit jaar is dat de technische keuring niet langer meer plaatsvindt in de gebouwen van Ingelbeen-Soete maar wel aan de Hallen zelf. Dit om onnodige verplaatsingen te vermijden. Een andere grote wijziging dit jaar is dat de KP De Zoning niet meer verreden zal worden als openingsproef maar wel als slotproef van iedere ronde. Dit op vraag van de piloten die het beter vinden eerst in een goed ritme te zitten alvorens aan een proef zoals De Zoning te beginnen. De rally start om 7u45 en de eerste KP wordt De Zilten die niks veranderd is ten opzichte van andere jaren. In KP 2 Moorslede kunnen we wel een lichte wijziging melden. De finish is nu aan de Vierkaven zelf en dit op vraag van een bedrijf in de buurt dat graag bereikbaar zou blijven die dag. Er zitten daar een aantal interessante bochten in die goed bereikbaar zullen zijn voor het publiek via het oude stuk van de KP. De scherprechter van de rally zal ongetwijfeld de derde proef worden, KP Rumbeke. Daar is de rondkoers verdwenen maar er werd een heus stuk bijgetekend met finish in de Ieperstraat aan de Vossemolen. Drie keer komen ze de Ieperstraat op wat voor heel veel spektakel en brede schuivers zal zorgen. En tot slot, zoals eerder vermeld, zal men iedere ronde afsluiten met KP De Zoning die geen wijzingen heeft ondergaan."

Op een volledige deelnemerslijst is het wachten tot midden volgende week er kan reeds een tipje van de sluier worden gelicht. "Onder de reeds ingeschreven deelnemers bij de Historics kunnen we enkele belangerijke namen vermelden waaronder Tobi Vandenberghe, Danny Kerkhof, Kurt Olivier en vele anderen die het Historic-gebeuren kleur zullen geven. Bij de moderne is Paul Lietaer met zijn Subaru Impreza WRC zeker de topfavoriet. Maar ook Bert Coene, Gunther Monnens, Chris Debyser, Filip Barbier, Geert Vandoorne en vele anderen zullen er aan de start verschijnen. Andy Lefevere moet helaas forfait geven wegens een te drukke agenda. De kaap van de 100 is nu al overschreden en men kan nog inschrijven tot zondagmiddag aanstaande.", aldus nog Alexander Ramon.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws