www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing 32ste TBR Rally
18.10.2012 - 18:38, jdh - foto bonte

Het West-Vlaamse rallyseizoen wordt gewoontegetrouw afgesloten met de TBR Rally in Roeselare. Deze klassieker mag een 110-tal teams aan de start verwachten. Topfavoriet en 'Mister TBR' Paul Lietaer kan er zondag zijn dertiende zege boeken.

Paul Lietaer haalt dit weekend opnieuw zijn Subaru Impreza WRC S6 van stal en lijkt daarmee een maatje te groot voor de concurrentie. Die tegenstand bestaat vooral uit een armada Lancer-piloten, met op kop thuisrijder Bert Coene (Lancer Evo X). De transporteur uit Moorslede mag vooral weerwerk verwachten van Filip Pyck en Filip Barbier in hun Lancers Evo 9. Benieuwd of Kurt Rigole - met een nieuwe Lancer Evo X na een zware crash in Ieper - en thuisrijder Jimmy Taveirne (Lancer Evo 9) de strijd met hen kunnen aangaan. Wie zich ongetwijfeld gaat mengen in deze strijd is Koen Lauwaert met zijn Renault Clio R3. Met het voorspelde droge weer kunnen ook de achterwielaangedreven wagens van oa. Alliet (BMW M3), Maertens (BMW M3), Vermeirsch (Sierra Cosworth), Dobbelaere (Kadett),... dicht eindigen.

Andere kandidaten voor een notering in de top-10 zijn de favorieten in Divisie 1-2, vooral dan Lancer-piloten Vermeeren (Lancer Evo 9), Vandaele (Lancer Evo 6.5) en Bossu (Lancer Evo 6.5). Hoorne (BMW 325) en Renier (Clio), de nummers één en twee bij de standaardwagens in Koekelare, zijn ook in goede doen de laatste tijd. Ook bij de Historics in Divisie 4 mogen we ons opmaken voor een mooie strijd. Fredericq Delplace mag het in zijn Porsche opnemen tegen de Escorts van Chris Debyser en Geert Vandoorne. Uit het Opel-kamp kunnen Gunther Monnens (Ascona) en Jochen Claerhout (Kadett) gevaarlijk uit de hoek komen. Bemerken we ook de (eenmalige) terugkeer van spektakelman Lieven Denys in een Opel Ascona B. (genummerde deelnemerslijst)

Timing & Parcours
Team Bassin Roeselare heeft opnieuw wat gesleuteld aan het tracé. Er wordt deze keer gestart met KP De Zilten (ongewijzigd) waarna KP Moorslede volgt, een proef die een nieuw slot kreeg met finish aan de Vierkaven. Daarna gaat het richting Rumbeke, waar de rondjes wegvallen en de vertrouwde proef wordt verlengd tot 10 km, met finish in de Ieperstraat aan de Vossemolen. De gekende Zoningproef sluit elke van de vier wedstrijdronden af. (timing)

Rallycentrum
Het rallycentrum met servicepark en podium bevindt zich op de parking van de Expohallen in Roeselare. In de cafetaria kun je terecht voor een inkomkaart (15 €), programmaboekje en de laatste tijden. De technische controle gaat zaterdagnamiddag door van 13u30 tot 20u30 in de achterste beuk van de Expohallen.

  Website organisatie: www.rallytbr.com

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws