www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TBR Review: Slipper kost Koen Lauwaert de zege
22.10.2012 - 11:56, persbericht

Met het forfait van topfavoriet Lietaer zou de TBR een open wedstrijd worden voor de zege. Daarom besloot Koen om van bij de start aan een stevig tempo te rijden om te zien of een podium mogelijk was. Ondanks een aandampende voorruit die de piloot wat hinderde op de eerste en tweede proef, zouden Koen en Bjorn de service na de eerste lus van 4 proeven als 3e binnenrijden, na een tweede en twee derde tijden. De voorsprong op de vierde bedroeg al een mooie 20 seconden, zodat Koen besloot zijn tempo aan te houden. Na de vijfde proef liep die voorsprong verder op, maar helaas zou die vijfde proef de laatste worden die we als derde konden eindigden. Op KP Moorslede blokkeerden de voorwielen tijdens de remzone voor de laatste haakse rechtse voor de finish, waardoor de Clio R3 net van de baan raakte en een veld vol modder insukkelde. De wagen had geen schade, maar het duurde wel 3 minuten eer de hulpzame toeschouwers de Clio weer op de weg duwden. Daardoor zakten de LC Racing boys terug naar de 14e plaats algemeen.

Koen liet zijn hoofd echter niet hangen en besloot op het vettige parcours een stevige remonte in te zetten. Met continu tijden in de top 4 haalden we één voor één onze tegenstanders in en besloten we het einde van de wedstrijd op de vierde plaats algemeen, op slechts 8 seconden van het podium. “Daar we bovendien ook nog eens lek reden op de laatste passage op de Zilten, hadden we een podium zeker verdiend”, aldus Koen. “Als je bovendien ziet dat we op 2min28 van de winnaar eindigen en we iets meer dan 3min verliezen door onze slipper, was de overwinning dus perfect mogelijk geweest, mede door de vele pech van de anderen. Helaas behoorden we zelf tot de pechvogels maar wie vooraan wil meedraaien met een Clio R3 op dit parcours moet wel de limiet gaan zoeken…”

De troostprijs was de winst in klasse 3G, waarmee LC Racing toch een mooi seizoen afsluit. We danken alle supporters voor de trouwe steun langs de proeven en geven rendez-vous in 2013!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws