www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wim Lootens revelatie in RS Estinnes met vierde plaats
23.10.2012 - 19:51, persbericht

Warm, droog, zon,… zo zal de 2012 editie van de rallysprint van Estinnes in de geschiedenis boeken gaan, terwijl 100km verderop in Roeselare een van de vettigste en natste wedstrijden verreden werd van het jaar. Met een zeer sterk bezet deelnemersveld mochten we hier alvast een top5 plaats vergeten. Waaronder enkele zeer mooie namen als Debackere (Celica), Dewulf (Corolla WRC), Bouvard (Corolla WRC), Jamoulle (EVO 10), Deferm (BMW M3), Mayne (BMW M3), en enkele sterke Subara Gr A’s.

Onze eerste doelstelling was onze tijden te meten met Hubert Deferm met zijn E30 M3, of toch dicht in de buurt te komen van zijn tijden… Het was duidelijk dat we vanaf de eerste meters alle registers moesten open trekken om dit te kunnen realiseren. Zo gezegd zo gedaan het aftellen was begonnen en de start was goed genomen. Maar tot we 100meter verder waren viel de intercom uit. De schade bleef beperkt en op de service werd het euvel hersteld.

Zo stonden we extra gemotiveerd aan de start voor de tweede ronde waar we alles op alles gingen zetten om dit allemaal goed te maken. Zo zetten we een twede tijd algemeen neer, dit na de Corolla WRC van Dewulf. En zo zelfs 16 seconden rapper dan Deferm in zijn BMW M3. Zo zaten we al mooi in de top 5 en werd er niet meer getwijfeld om het stevige tempo verder te zetten. Maar tijdens de laatste ronde hebben we toch nog de duimen moeten leggen en finishten we zo op een mooie vierde plaats algemeen en eerste tweewiel aangedreven wagen. Net naast het podium en geen beker dachten we… Onze prestatie ging echter niet ongezien voorbij de organisatie, aangezien we de beker voor de revelatie van het weekend meekregen.

Dit was dan ook een mooie afsluiter van het seizoen 2012 want ten huize Lootens verwachten ze een nieuw gezinslid in de eerste weken. 2012 was toch wel een seizoen waarin we de BMW M3 hebben leren temmen. Volgend jaar staan er alvast wat meer VAS-wedstrijden op het programma, gecombineerd met enkele leuke ASAF proeven. Bedankt aan alle supporters die ons blijven volgen!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws