www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Preview: Chris Van Woensel: "Top 10 is mogelijk"
01.11.2012 - 12:05, persbericht

Dit weekend wordt de slotmanche van het BFO Belgian Rally Championship 2012 verreden. De Condroz Rally, de traditionele feestelijke afsluiter van het nationale rallyseizoen, kan opnieuw rekenen op een aantrekkelijk en goed gevuld startveld.

Chris Van Woensel en copilote Justine Demeestere zijn één van de vele teams die hun seizoen afronden in Hoei. “De Condroz Rally is een mooie rally met heel wat deelnemers en het is voor ons de laatste van het seizoen. Dit betekent dat er traditioneel heel wat supporters zullen aanwezig zijn, wat voor een goeie ambiance zorgt,” vertelt Chris Van Woensel.

“Het parcours is redelijk technisch en snel. Het is altijd vuil en er ligt vaak modder op de weg en meestal is het nat en koud,” omschrijft de bandenhandelaar uit Schriek de wedstrijd. “Tijdens de officiële verkenningen waren de wegen afgelopen weekend nog behoorlijk droog, maar in een week en na de doortocht van 170 deelnemers kan dit snel veranderen. Het parcours is trouwens op veel plaatsen gewijzigd. Nieuwe stukken en zelfs nieuwe klassementsproeven. Enkele van die plaatsen zijn zeker de moeite waard. Maar voor mij zijn veranderingen altijd tof.”

De Condroz Rally is dan ook een wedstrijd waarin Chris altijd goed presteert. “De laatste 2 jaar werden we met de Nissan telkens 8ste algemeen en iets langer geleden werd ik ooit tweemaal derde algemeen. (2000 en 2005).”

Een derde plaats was ook het resultaat van Chris en Justine in de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het BFO-BRC. Kunnen ze dit straks nog eens herhalen? “Met de BMW het podium halen in de Condroz, dat zou wel heel straf zijn! Maar een top 10 moet mogelijk zijn, al zal er veel van de weersomstandigheden afhangen. We gaan gewoon vlot starten en daarna zien we wel wie onze strijdmakkers worden. De Condroz Rally is een lange en zeer intensieve wedstrijd. Je moet van begin tot eind 100% geconcentreerd blijven, want in ieder gaatje kan er wel een valstrik zitten.”

Toch is er ook lichte wrevel bij Chris en het CVW Rallysport team: de huidige puntentelling in het BFO-BRC. “Voor de berekening van het Belgisch Kampioenschap voor piloten krijgen de eerste 8 van zowel de algemene uitslag als in de onderlinge klassen punten voor het BFO-BRC. Enkel voor Gr M besloot de RACB begin dit jaar dat ze de punten van hun klasse niet konden inbrengen in de algemene titelstrijd. Had men misschien schrik na de sterke prestaties van Lefevere of Viaene in een recent verleden dat een BMW de Belgische titel zou wegkapen… Ik weet het niet, maar het is jammer. Misschien moeten sommige piloten hier lessen uittrekken en een betaalbare wagen zoeken die ze wel een gans seizoen in optimale condities aan de start kunnen brengen en er budget is om te testen. Een bijkomend nadeel hieraan zijn de startnummers. Heel wat organisatoren kijken naar de algemene tussenstand, waardoor we vaak een later startnummer krijgen.”

In het BFO Belgisch kampioenschap voor piloten prijkt Chris Van Woensel nu op een onbeduidende 20ste plaats, maar als hij net als zijn collega’s de punten van zijn klasse kan inbrengen, stijgt hij naar plaats 2. Zonder deze nieuwe puntentelling had de Belgische kampioen in klasse 12 nu met Patrick Snijers en Vincent Verschueren geduelleerd om de algemene vice-kampioenstitel.

Chris en Justine vertrekken zaterdag met startnummer 16. De servicestand van CVW Rallysport bevindt zich vlakbij de kiosk aan de linkerkant in de Avenue Delchambre (dezelfde straat als de grote tent met podium). Een deelname aan de shakedown is niet voorzien.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws