www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Condroz: BFO Award voor Vincent Verschueren
04.11.2012 - 18:57, persbericht bfo-brc

Met 10 WRC's aan de start, leek de strijd voor de top 5 in de Condroz Rally een onderlinge strijd te worden tussen de piloten met een dikke World Rally Car. Een man had het zo niet begrepen. Vincent Verschueren nestelde zich vanaf de start mee in de kopgroep met zijn VW Polo Super 2000. Nochtans was het de eerste deelname van de piloot uit Zingem aan de Condroz Rally met een "moderne" wagen.

Op de slotdag stond er helemaal geen maat op de ontketende Super 2000-piloot. Hoewel het parcours er zondag droger bij lag, wat in principe in het voordeel was van de krachtigere WRC's, zette Verschueren de achtervolging in op Jonas Langenakens, op dat moment nog vijfde met de Subaru Impreza WRC S10. Na een schitterende slotronde eindigde Verschueren toch nog in de top 5, voor Langenakens, die met een kapotte motor moest opgeven, en een handvol andere WRC-piloten. Een prestatie die de jury van de BFO Award overtuigde om voor de tweede keer dit seizoen de BFO Award toe te kennen aan Vincent Verschueren, kampioen in Klasse 2 en bovendien derde in het BFO Belgian Rally Championship.

"We hebben het maximum uit de Polo Super 2000 gehaald. Zaterdag in Lavoir verloren we een dikke halve minuut door een lekke band. Het parcours lag er bijzonder verraderlijk bij, maar in moeilijke omstandigheden voel ik me in mijn sas. Deze BFO Award is een mooie bekroning voor mezelf en het team van GoDrive," vertelde Vincent Verschueren, die meteen een mooie geste doet. "De BFO Award gaat gepaard met een gratis deelname aan de BFO Academy. Aangezien ik die opleiding al gevolgd heb, zal ik mijn plaats graag afstaan aan een talentvolle jongere. Wie dat wordt, daar denk ik nog even over na. We gaan eerst deze schitterende afsluiter van het seizoen vieren!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws