www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Condroz Review: Burton en Heuninck kampioenen in Trophy
04.11.2012 - 19:53, persbericht

In het kader van een klassieke Condroz Rally, met uitermate gladde en vettige proeven, werd de finale van de CitroŽn Racing Trophy verreden. Bij de DS3 R3's zette Caren Burton zijn "titel" kracht bij door ook de slotmanche van het seizoen te winnen. Bovendien werd hij 15de algemeen en won hij de categorie R3. "Nochtans was het niet eenvoudig," vertelde de piloot uit Spa. "Ik was heel snel verlost van de tegenstand van RaphaŽl Auquier. Ik heb slechts ťťn foutje gemaakt op de ganse wedstrijd, maar daardoor staken we wel een tijdje vast in de modder. Vervolgens heb ik verstandig en voorzichtig gereden, zeker zaterdagavond, toen de proeven er extreem verraderlijk bij lagen. Hier winnen geeft een enorme voldoening!"

In tegenstelling tot wat men kon verwachten, had RaphaŽl Auquier geen tijd nodig om het goede ritme te vinden. Hij begon indrukwekkend snel aan de wedstrijd. Op dat moment was hij duidelijk sneller dan Burton. "Helaas werd ik verrast door een lekke band, waardoor we van de baan schoven en vast staken in de modder," betreurde de piloot uit 's Gravenbrakel. "Heel frustrerend, want ik voelde me heel goed aan het stuur van de DS3 R3."

Geoffrey Vander Schelden, opnieuw tweede bij de DS3 R3's en derde in de categorie R3, bezorgde CitroŽn nog een bijkomende titel... "Door de opgave van Steve Vanbellingen, op wie ik een puntje voorsprong had in de tussenstand, was ik al vroeg in de wedstrijd zeker van de Belgische titel in Klasse 5," lachte de West-Vlaming. "Dat is een mooie beloning voor mijn regelmaat dit seizoen. Eens de titel binnen was, heb ik enkel nog gereden voor de fun en heb ik meer dan nodig met de handrem gespeeld."

Vlak achter Vander Schelden won Armand Fumal het prestigeduel tussen de circuitpiloten. Ludovic Sougnez liet mooie dingen zien, maar hij eindigde de wedstrijd in het decor.

Heuninck wint de CitroŽn Racing Trophy C2-R2 Max
In het peloton van de C2-R2 Max, ging de overwinning in Hoei voor de eerste keer naar Guillaume Dilley, die daarmee zijn sterke progressie van dit jaar bevestigt. "Voor het prestige wilde ik hier absoluut Victorien Heuninck verslaan in deze laatste manche van de C2-R2 Trophy," vertelde de Brusselaar. "Ik heb de ganse rally hard aangevallen en ik ben tevreden dat ik op de meeste proeven sneller was dan Victorien. Ik had in gladde omstandigheden duidelijk meer vertrouwen dan vroeger. Dat is hoopgevend voor de toekomst."

Victorien Heuninck, grieperig voor de start, had maar een doel: finishen om de eindzege in de CitroŽn C2-R2 Max Trophy veilig te stellen. "Tijdens de eerste dag leek ik wel verlamd door de stress," vertelde de piloot uit Noord-Frankrijk. "Het voorval van de voorbije Rally van Luxemburg spookte nog door mijn hoofd. Gelukkig was ik zondag iets meer bevrijd. Ik heb in de eerste plaats gereden om de nodige punten te scoren om de titel te veroveren. Het is de eerste titel in mijn carriŤre en daar ben ik erg blij mee."

Quentin Collignon pakte, na zijn beste wedstrijd van het seizoen, de derde plaats in de C2 Trophy voor Ronny Foxius, Polle Geusens, die twee keer lek reed, en de Pool Rafal Janczak, die enkele sterke chrono's klokte wanneer de omstandigheden erg moeilijk waren.

Bemoedigend debuut van de DS3 R1
De nieuwe CitroŽn DS3 R1, bestuurd door Kevin Demaerschalk, heeft zijn eerste overwinning behaald in zijn categorie. De piloot van het RACB National Team klokte zelfs enkele indrukwekkende tijden toen de omstandigheden het moeilijkst waren, met onder andere een 31ste tijd algemeen tijdens de tweede doortocht op de proef van Marchin-Goesnes zaterdagavond. Hij eindigde op de 57ste plaats van de 119 geklasseerden. Neofieten Christophe Ragonig en Arnaud Dellicour reden met de andere DS3 R1 een verstandige wedstrijd, tot ze vier proeven voor de finish gestopt werden door een transmissieprobleem.

Eindstand CitroŽn Racing Trophy Belux 2012
Cat. DS3 R3: 1. C. Burton 35; 2. G. Vander Schelden 20; 3. M. Arzeno (F), K. Demaerschalk en A. Fumal 10; 6. J-S. Vigion (F) 6; 7. M. Maurage (F) en C. Riedemann (D) 5.

Cat. C2-R2 Max: 1. V. Heuninck (F) 38; 2. G. Dilley 34; 3. R. Foxius (L) 23; 4. Q. Collignon 20; 5. P. Geusens 14; 6. L. Vauthier (F) en E. Stratieva (BG) 6.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws