www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Condroz Review: Verschueren: "Het mag vaker regenen!"
04.11.2012 - 23:06, persbericht

Al vele jaren wordt het Belgisch rallykampioenschap begin november afgesloten met een klassieker, de Condroz Rally in Hoei. Dit jaar zorgden de weergoden voor een 'echte' Condroz, want de aanhoudende regen zorgde voor extreem verraderlijke wegen, bedekt met een een laag modder en afgevallen bladeren.

Met een tiental World Rally Cars aan de start, pakte de 39ste editie van de Condroz Rally uit met een imposant startveld. Maar, de grote kanonnen werd het vuur aan de schenen gelegd door Vincent Verschueren in de Volkswagen Polo Super 2000 van GoDrive. Na de eerste dag van 12 klassementsproeven volgde Verschueren op een veelbelovende en onverhoopte zesde plaats.

"Dit is mijn lievelingsparcours. Heel moeilijke omstandigheden schrikken me niet af. Ik behaalde in de Condroz mijn eerste overwinning en mijn eerste titel, beiden in Historic met de Opel Ascona. Dit is mijn eerste deelname met een moderne wagen. We gaan absoluut voluit, want de titel in de categorie voor Super 2000's is al binnen. We hebben vandaag wel een halve minuut verloren door een lekke band op het onverhard van de proef in Lavoir. En zelf was ik niet helemaal in mijn sas op de laatste drie chronoritten van de dag," vertelde Vincent Verschueren zaterdagavond.

Zondag stonden nog 10 klassementsproeven op het menu. Met een achterstand van 7" op Jonas Langenakens, opende de VW-piloot de achtervolging. Alleen moest hij het met zijn atmosferische tweeliter, goed voor een top van zowat 170 km/h, opnemen tegen de veel krachtigere Impreza WRC van Langenakens... Een uitdaging die Verschueren overtuigend tot een goed einde bracht. Met een vijfde plaats, als eerste niet-WRC piloot, maakte de piloot uit Zingem opnieuw indruk. Dat had de jury van de BFO Award ook gezien, want zij beloonden de mooie prestatie van Vincent Verschueren met de BFO Award!

"We bleven aanvallen, want ik had gewoon het volste vertrouwen in de wagen. De Polo heeft een fantastisch chassis en die kwaliteiten komen het best tot uiting in moeilijke omstandigheden, want op een droog wegdek komen we gewoon pk's tekort tegenover de WRC's. Het had best wat vaker mogen regenen dit seizoen," lachte Vincent Verschueren, die in de eindstand van het BFO Belgian Rally Championship op de derde plaats eindigt achter Pieter Tsjoen en Patrick Snijers, natuurlijk twee concurrenten met WRC's.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws