www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Paul Lietaer in de Rallye des Routes du Nord
28.02.2011 - 20:11, jdh

Voor de rallyvrienden uit Noord-Frankrijk start het seizoen gewoontegetrouw met de Rallye des Routes du Nord in ArmentiŤres. De wedstrijd kan telkens op heel wat Belgische interesse rekenen en dat is ook dit jaar niet anders. Onder de favorieten voor de overwinning bevindt zich opnieuw een Belg: Paul Lietaer, die er zijn eerste wedstrijd van het seizoen afwerkt met de Impreza WRC. De 'snor' verscheen pas eind vorige week op de deelnemerslijst. "We hebben lang gewacht met onze inschrijving omdat er nog enkele stukken voor de wagen moeten binnenkomen, maar normaal gezien staan we aan de start.", aldus co-piloot Diederik Pattyn. Barbara (Impreza groep A), Christiann (Corolla WRC), Pruvot (Impreza groep A), Bayard (Celica) en Tslustak (Fabia Super 2000) zijn enkele van Polle's voornaamste tegenstanders.

Claudie Tanghe, de winnaar van de vorige editie, komt een CitroŽn DS3 R3T testen, net als Bart Maes. Andere Belgische CitroŽn-piloten zijn Kevin Demaerschalk en Thibault Spillebeen, die met hun C2 R2 Max uitkomen in de CitroŽn Racing Trophy. Na een sabbatjaar neemt ook de talentvolle Fransman Victorien Heuninck deel in de CitroŽn Racing Trophy, voor de gelegenheid bijgestaan door BjŲrn Degandt. Verder zien we nog Rino Beernaert (106 Kit Car), Patrick Milleville (Lancer Evo 8) en Filip Pyck (206 RC) aan de start in de moderne wedstrijd en Geert Vandoorne (Escort MK 1), Jan Wydooghe (Porsche 911), Patrick Spillebeen (Seat 124) en Karel Verschuere (Simca) in de Historic-wedstrijd.

Zaterdag staan zes proeven op het programma (2 x Eecke 7,6 km, 2 x Godewaersvelde 7,2 km, 2 x Boeschepe 12,65 km), zondag negen KP's (3x Le Cul-Tout-Nu 8,3 km, 3 x Pays de líAlloeu 11,4 km, 3 x Les Weppes 7,5 km). Het servicepark is gelegen in Laventie, regroup en podium in het centrum van ArmentiŤres.

  Deelnemerslijst
  Timing (zie onderaan in reglement)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws