www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Condroz Review: Bernd Casier eindelijk beloond
05.11.2012 - 20:34, persbericht

Bernd heeft eindelijk de Rallye du Condroz gewonnen. Samen met Pieter ging hij op zaterdag ijzersterk van start. Op een uiterst gladig en vettig parcours tekenden zij voor alle besttijden op de eerste wedstrijddag. "We hadden besloten om een goed tempo te rijden op de eerste wedstrijddag", vertelt Pieter. "Maar reeds vanaf de eerste meter lag het tempo zeer hoog en was het niet eenvoudig om alle valstrikken te ontwijken. Het was echt niet gemakkelijk om de ideale cocktail te vinden tussen snelheid en zekerheid."

De eerste dag werd afgesloten met een voorsprong van 58 seconden. Op zich een comfortabele voorsprong, maar toch diende er niet te kwistig mee omgesprongen te worden. De tweede dag startte met een kleine schuiver, waardoor er enkele seconden verloren werden. Op de tweede klassementsproef stelde Bernd echter orde op zaken en nam hij een handvol seconden terug. Op de derde begonnen er zich echter donkere wolken boven de Ford Focus WRC te plaatsen. Er waren trillingen in de wagen en deze werden iedere proef erger en erger. "Tijdens de service na de eerste vijf proeven, zakte de moed echt in mijn schoenen", wist Bernd ons te vertellen. "Er was een probleem met de wagen en de nodige wisselstukken waren niet aanwezig, dus dienden de mensen van NCRS te improviseren. Het lukte hen echter wonderwel om de wagen weer wedstrijdklaar te maken en zo konden we toch vertrekken voor de laatste vijf proeven. We wisten echter dat we de wagen zoveel mogelijk dienden te sparen en kruisten de vingers dat de Focus stand ging houden tot op het einde."

Tijdens de laatste lus was het dus bang afwachten of de wagen het zou houden. "Gelukkig voor ons hield de wagen stand", vertelde Bernd opgelucht. "Ik wens de mensen van NCRS te bedanken voor het goede werk dat ze geleverd hebben. Tevens wens ik Patrick proficiat met zijn tweede plaats, op geen enkel moment heeft hij het ons gemakkelijk gemaakt. Maar ik ben vooral heel blij en opgelucht dat het eindelijk gelukt is om deze mooie rally te winnen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws