www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Geko Ypres Rally opgenomen in vernieuwd EK Rally
06.11.2012 - 18:18, persbericht

De Geko Ypres Rally en Eurosport Events, de nieuwe promotor van het Europees Rally Kampioenschap, zijn verheugd te kunnen meedelen dat ze een nieuw contract afgesloten hebben waardoor de Geko Ypres Rally deel zal uitmaken van het 2013 Europees Rally Kampioenschap. De rally behoudt zijn traditionele plaats op de kalender en gaat dus door tijdens het laatste weekend van juni. De Eurosport Group, promotor van het ERC, zal opnieuw de trouwe partner zijn van de Geko Ypres Rally en zal dit top-event dat plaats vindt op 27-29 juni, voorzien van een indrukwekkende grootschalige TV coverage.

Na het nieuws dat Eurosport Events een contract met een looptijd van 10 jaar heeft afgesloten met de FIA om de nieuwe promotor van het hernieuwde Europees Rally Kampioenschap te worden en zo het ERC terug te brengen naar zijn vroegere hoogdagen volgt de bevestiging dat de Geko Ypres Rally opgenomen wordt in de nieuwe ERC kalender, die momenteel door Eurosport Events opgesteld wordt. Eurosport Events en de Geko Ypres Rally zijn al gedurende lange tijd partners: de Geko Ypres Rally was één van de steunpilaren van het IRC sinds de pilootseries in 2006 en de echte start van het IRC in 2007.

Er zijn verscheidene factoren die de opname van de rally in het opgefriste Europees kampioenschap rechtvaardigen. De Geko Ypres Rally staat symbool voor traditie, populariteit, een super organisatie en uitgekiende promotiestrategie. Daarnaast staat de rally zeer hoog aangeschreven bij de nationale en internationale deelnemers en geniet een uitgebreide nationale en internationale media-aandacht. Deze asfaltrally, die beroemd is vanwege zijn uitdagende parcours en zijn onovertroffen sfeer kan ieder jaar rekenen op een indrukwekkende deelnemerslijst en een zeer groot aantal toeschouwers. Deze troeven hebben Eurosport overtuigd om opnieuw in zee te gaan met de Geko Ypres Rally.

De Geko Ypres Rally is altijd al een compacte rally geweest maar de organisatie heeft een extra inspanning gedaan en zal in 2013 een nog compactere format aanbieden met een ongelooflijke verhouding van 50% klassementsproef - 50% verbindingsrit waardoor we zeer attractieve rally kunnen aanbieden die aan een adembenemend tempo zal voortdenderen. In tegenstelling tot de voorbije jaren zullen in 2013 de verkenningen op woensdag en donderdag gehouden worden in plaats van op dinsdag en woensdag zoals in het verleden. De deelnemers zullen deze verkenningen goed kunnen gebruiken want niet minder dan 35 % van het parcours zal bestaan uit nieuwe klassementsproeven, of aangepaste bestaande proeven om deze uitdagende rally technisch nog moeilijker te maken voor de piloten en nog aangenamer om te volgen door de toeschouwers.

Alain Penasse, Geko Ypres Rally manager: "Onze partnership met Eurosport dateert al van 2006 en we zijn zeer blij dat we die verder kunnen zetten. Eurosport Events zal een fantastische job doen om het ERC in ere te herstellen en terug op hoog niveau te brengen. Van onze kant zijn we al klaar met de klassementsproeven en de timing. We maken de rally nog compacter met een evenwaardige verhouding tussen het aantal kilometers klassementsproeven en verbindingsritten."

"We hadden nog een IRC overeenkomst met Ieper tot eind 2013, dus was het enkel zaak om deze overeenkomst uit te breiden naar het ERC" vervolgt François Ribeiro, Motorsport Development Director of Eurosport Events. "Het servicepark op de Ieperse Grote markt is ongeëvenaard en zonder enige twijfel een echte maatstaf."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws