www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Review: Johan Dekens vice-kampioen bij de Historics
06.11.2012 - 20:23, persbericht

Afgelopen weekend werd de laatste manche van het BK historic gereden, de Condrozrally. Door het slechte weer was het dit keer ook een “echte” Condroz met een supervettig parcours. Volgens velen zouden we met de Porsche in het voordeel zijn dankzij het gewicht van de motor op de achteras wat meer grip geeft maar het gebrek aan gewicht op de neus zorgde natuurlijk voor veel onderstuur…

Voor Johan was dit de eerste deelname in Hoei en dus een eerste kennismaking met het typische Condroz-parcours. Vorig jaar moest er nog noodgedwongen forfait worden gegeven nadat een huurder een sortie had gedaan met de Porsche enkele weken voor de laatste BK-manche. Het was een belangrijke wedstrijd voor het team… Er werd dus niks aan het toeval over gelaten… De motor en versnellingsbak kregen de afgelopen weken nog een volledige check-up, de remmen werden vernieuwd en heel wat onderdelen werden preventief vervangen. Slechts één andere deelnemer kon onze tweede plaats algemeen in het kampioenschap en de 1e plaats in de klasse nog bedreigen maar na de 1ste KP hoorden we dat hij met mechanische pech kreeg af te rekenen op de verbinding naar KP 1. Ineens viel er dus een hele last van onze schouders en waren we dus vanaf het begin van de wedstrijd al zeker van de titel in de klasse C Historic en vice-kampioen in het algemeen Historic klassement. Aangezien er dus geen risico’s meer moesten genomen worden hebben we gewoon rustig onze wedstrijd gereden. Vanaf het begin was het al duidelijk dat onze banden misschien toch niet helemaal geschikt waren voor deze omstandigheden, het was een hele opdracht om de Porsche op de baan te houden. Op de proeven waar het wat droger en minder vettig was ging het uiteraard een stuk beter maar ook daar was het opletten voor valstrikken.

De Porsche heeft het voortreffelijk gedaan, net zoals tijdens de East Belgian Rally in Saint-Vith beperkte het werk in de service zich tot een volledig nazicht en het poetsen van de wagen, een plezier om op deze manier wedstrijden te rijden. Ons nationaal seizoen zit er op met een prachtig resultaat als beloning. Uiteraard willen we de servicecrew bedanken voor het geleverde werk, maar ook onze sponsors, supporters, vrienden en familie die ons het hele seizoen gesteund hebben. Om het rallyseizoen 2012 af te sluiten zullen we op 18 november nog deelnemen aan de Rally van Sint-Truiden.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws