www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Review: Stéphane Lhonnay: "Quasi perfecte rally"
08.11.2012 - 18:51, persbericht

Nadat hij al twee keer op het podium stond van de Condroz Rally, ging Stéphane Lhonnay dit jaar voor de eerste keer met een WRC van start in zijn lievelingsrally. Na een rally waarin de Skoda Octavia WRC van team BMA een toonbeeld van betrouwbaarheid bleek, kon de piloot uit Wanze niet ontgoocheld zijn over zijn vierde plaats.

"Ik had de droom om ooit in de top 5 te finishen van 'mijn' rally, de Condroz. Die droom werd de voorbije jaren al ruimschoots vervuld. Omdat ik dit jaar het kampioenschap niet reed, kan ik zonder enige stress aan de start komen," vertelde een bijzonder ontspannen Stéphane Lhonnay voor de start van de wedstrijd die een monument is in de Belgische rallysport. "Net zoals de vorige jaren, zijn de uitstekend gewapende concurrenten op papier niet te volgen. Maar, in Hoei gebeurt er altijd wat. Pas zondagnamiddag, bij de finish, zullen we de rekening maken..."

Stéphane Lhonnay en Francis Delmelle toonden meteen hun potentieel door van bij de start in het spoor van de kopgroep aan te sluiten, voor een aantal WRC's van een recentere generatie. "Van de vier deelnemers die ik vooraf als onklopbaar beschouwde, hadden er drie geen serieus probleem," vervolgde Stéphane. "Op een bepaald moment dacht ik dat de extreem gladde omstandigheden me de kans zouden geven een en ander te compenseren, maar dat was niet het geval. Het is logisch dat veel modernere en duurdere wagens hun technische verbetering ook benutten. Voor ons werden ze trouwens bestuurd door sterke piloten. De verschillen waren redelijk snel duidelijk. Omdat we zaterdagavond dicht bij de derde plaats waren gekomen, bleef ik hard aanvallen, maar ik besefte wel dat een podiumplaats normaal niet haalbaar zou zijn."

Stéphane bleef stevig op de vierde plaats en finishte ook op die positie. Een team waar de bemanning, het team en hun partners heel tevreden over konden zijn. "Beter was gewoon niet mogelijk," vertelde de streekpiloot. "De wagen was een toonbeeld van betrouwbaarheid, de samenwerking met Francis was perfect en de actie samen met onze partners verliep prima. Afgezien van een kleine schuiver rechtdoor en twee momentjes waarbij ik de motor liet afslaan, verloren we dit weekend geen tijd. Ik denk dat we hier ook hebben bijgedragen tot het spektakel. De Skoda Octavia WRC is een toffe wagen om te besturen en om te zien passeren. Het is zeker niet de minst spectaculaire WRC. Ik had Francis heel graag zijn eerste podiumplaats bezorgd, maar de balans is toch heel positief. Soms heeft een 4de plaats meer waarde dan een podium. Zo voel ik het dit jaar aan, want er waren dit jaar minder uitvallers dan gewoonlijk in de Condroz. Dit is een heel positief resultaat met het oog op volgend seizoen..."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws