www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Review: Van Woensel out met defecte schokdemper
09.11.2012 - 18:37, persbericht

Chris Van Woensel en Justine Demeestere waren vastbesloten om het BFO-BRC 2012 met een glansprestatie af te sluiten. Maar mechanische pech sloeg die droom op KP 4 aan diggelen en beëindigde vroegtijdig hun deelname in Hoei.

De Condroz Rally begon voor Chris Van Woensel uitstekend met een vierde tijd op de openingsproef. De volgende twee proeven in Lavoir en Wanze lagen er een stuk vettiger en gladder bij, wat in de kaart speelde van de 4x4 wagens. Mede door een erg warm moment op kp2 en een gebrek aan grip, was de Heli BMW 130i na de eerste halve lus teruggezakt naar een elfde plaats achter 7 WRC’s, 1 S2000 en de gr N toppers Martin en Cherain.

Het CVW Rallysport team monteerde zachtere banden voor de volgende halve lus en Chris kreeg in Engis-Nandrin meer vertrouwen in zijn BMW. Maar dit werd niet bevestigd met een scherpe chrono … “Net voor de finish is de schokdemper rechtsachter gewoon doormidden gebroken. Het wiel stak daardoor helemaal in de kas,” vertelt Chris Van Woensel.

Met nog twee proeven te rijden was het voor de BMW-piloot onmogelijk om het servicepark te bereiken en zo eindigde de deelname van Chris en Justine na vier proeven. Even werd nog overwogen om met SupeRally een herstart aan te vragen op zondag, maar die optie werd al snel verworpen. “Omdat we slechts 4 van de 12 proeven konden rijden, zouden we zondag met 40 minuten straftijd moeten vertrekken. Een goed resultaat was uitgesloten, waardoor verder rijden zinloos was. We zijn bovendien een team met beperkt budget en i.p.v. onnodige kosten te maken concentreren we ons liever op 2013.”

Ondanks deze tegenvaller blikt Chris Van Woensel met een goed gevoel terug op het BFO-BRC 2012. “We hebben een mooi seizoen gehad. Over 7 Belgische en 1 Nederlandse wedstrijd moesten we slechts eenmaal opgeven. Bovendien is een gebroken schokdemper echt een zeldzaamheid, maar het team heeft de breuk reeds bestudeerd en het kan opgelost worden.”

Chris en Justine wensen nog al hun partners, de servicecrew en het voltallige CVW Rallysport team te bedanken voor hun steun, want zonder hen zou dit niet mogelijk zijn! Volgende afspraak in 2013!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws