www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Complete voorbeschouwing Rally van Sint-Truiden
15.11.2012 - 12:01, jdh - foto bonte

Komende zondag wordt het VAS-kampioenschap afgesloten met de Rally van Sin-Truiden, die vorig jaar nog als Short Rally werd verreden maar nu terug een derde proef krijgt. Matthias Boon kan er voor de tweede keer zegevieren maar zal het niet op een presenteerblaadje krijgen.

Dat de wedstrijd opnieuw een volwaardige rally is geworden is te merken aan de deelnemerslijst. Voor de slotmanche zijn een 80-tal deelnemers ingeschreven en ook de kwaliteit van het veld mag best gezien worden. Het nummer 1 Ťn de favorietenrol is weggelegd voor Matthias Boon die nog eens het stuur neemt van een Subaru Impreza groep A. Een andere snelle Subaru, de ex-Mies Impreza WRC S5, is in handen van Bert Cornelis. Hun tegenstand bestaat vooral uit Mitsubishi's, met oa. de Nederlanders Piet Van Hoof (Evo 4), Arjen De Koning (Evo X R4) en Sander Van Hoof (Evo X) van het Paradigit-team. Verder maken ook Kurt Rigole (Lancer Evo X), Jean-Yves Laruelle (Evo 9), Jan Jacobs (Evo 6), Kurt Rigole (Evo X), Erik Deveux (Evo X) of Jimmy Taveirne (Evo 9) aanspraak op een dichte ereplaats. Ook Claude Bal (Impreza N12) en Divisie 1-2-favoriet Vermeeren (Lancer Evo 9) mogen niet uit het oog worden verloren.

Bij de achtertrekkers springen naast de Porsche 911 GT3 van Schmelcher vooral de vele BMW's in het oog. Stefaan Prinzie komt de Heli-BMW 130i testen en krijgt met de M3's van oa. Braeckevelt, Vleminckx en Abbring meteen enkele referentiepunten. De F2-strijd lijkt te gaan uitdraaien op een duel Croes-Vermeulen, respectievelijk in een C2 R2 Max en Corsa Kit Car. Daarnaast nemen nog een 20-tal Historics de start met oa. Deveux (Porsche 911), Dekens (Porsche 911), Mylleville (Escort MK 2),...

  Deelnemerslijst rally
  Deelnemerslijst regularity

Parcours & Timing
De wedstrijd bevat dit jaar terug drie proeven. Naast KP Aalst en Velm (beiden identiek aan vorige editie) is de rondkoers van KP Kerkom terug van de partij, hetzij in een iets andere vorm dan vier jaar geleden. De drie proeven worden elk viermaal verreden, goed voor zo'n 100 km tegen de klok.

Rallycentrum
Het wedstrijdcentrum is gelegen in PC Sint-Martinus in Velm, met het wagenpark op het Velmerplein. De inkomkaarten en programmaboekjes zijn te verkrijgen in het wedstrijdcentrum: de inkom bedraagt 10 euro en het programmaboekje, in kleur, kost 5 euro. Inkomkaarten zijn ook op de KP's te verkrijgen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws