www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Piet Van Hoof zegeviert in Rally van Sint-Truiden
18.11.2012 - 22:45, jdh - foto robaction.be

Piet Van Hoof heeft de Rally van Sint-Truiden gewonnen. De Nederlander reed met zijn Lancer Evo 4 van meet af aan aan de leiding en had aan de finish 17" voorsprong op Bert Cornelis (Impreza WRC S5). Bob Colsoul (Lancer Evo X) tikte als derde na een spannende strijd met Frederic Jamoulle. Dirk Deveux won het Historic-gedeelte.

Het Nederlandse Paradigit-team maakt steevast enkele uitstapjes in België en sloot ook het seizoen bij ons af. Piet Van Hoof schoot met zijn Mitsubishi Lancer Evo 4 het snelst uit de startblokken en had na de eerste ronde al 19" bonus op Kurt Rigole, die in de tweede ronde de versnellingbak op zijn Evo X zag stukgaan. Bert Cornelis (Impreza WRC S5) nam de tweede plaats over maar keek na enkele foutjes al tegen een achterstand van meer dan 40 seconden aan. De Handzamenaar sleepte nog enkele besttijden uit de wacht maar moest terug vrede nemen met de tweede plaats op 17" van een ongenaakbare Van Hoof.

De strijd om de derde podiumplaats werd een stuk spannender. Fréderic Jamoulle voerde de ganse dag een secondenduel met Bob Colsoul en leek het ook te gaan halen... tot zijn Evo X-collega hem in de slotronde met 6" klopte. Op het extreem vettige parcours speelden de BMW's niet mee vooraan maar wist Kurt Braekevelt (BMW M3) toch de top-5 te halen. De Oostrozebekenaar hield net F2-winnaar David Croes (C2 R2 Max) achter zich, die op zijn beurt een ideale referentie vormde voor Polle Geusens (C2 R2 Max). De Limburger werd zevende op 39" van Croes en ging in de slotronde voorbij Stefaan Prinzie, die in moeilijke omstandigheden debuteerde in de krachtige Heli-BMW 130i.

De jonge Nederlander Kevin van Deijne finishte als negende en haalde het in een onderlinge Fiesta R2-strijd met een goeie minuut van Tom Van Rompuy, die een geslaagde overstap van Historic naar moderne maakte. Net buiten de top-10 reed Dirk Deveux zijn Porsche 911 naar de Historic-zege. Tom Tytgat (Opel Kadett) werd tweede op meer dan twee minuten, Patrick Mylleville (Porsche 911) tikte als derde aan. In Divisie 1-2 stond opnieuw geen maat op kampioen Vincent Vermeeren. Met zijn Lancer Evo 9 had hij meer dan vijf minuten voorsprong op Gunther Luynckx (Peugeot 106), die Filip De Smet (Peugeot 106) met 15" voorsprong versloeg in de strijd om de tweede plaats en zege in klasse A. Noteren we ook nog dat Grégoire Olivier zich verzekerde van de dubbele titel (rally & rallysprint) in Divisie 3 na de vroege sortie van Jimmy Taveirne (Lancer Evo 9).

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws