www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sint-Truiden: Gunther Luyckx rijdt naar Junior VAS-titel
19.11.2012 - 23:06, persbericht

Gunther: "Afgelopen weekend werd de Rally van Sint-Truiden verreden in de streek rond Velm, Aalst en Kerkkom. Aan grote namen op de deelnemerslijst was er geen tekort, heel de paradigit crew, Boon, Rigole, Braeckevelt enz…. Voeg hier nog wat regen en modder bij, een perfecte mix voor een mooie rally.

Voor onszelf bij de ‘klein mannen’ was het nog een rally vol mogelijkheden. In Sint-Truiden zou het VAS Junior-kampioenschap ook beslist worden al wisten we in het begin van het jaar nog niet van het bestaan van dit kampioenschap. Voor deze rally stond ik 66 punten achter in het Junior-kampioenschap. Bij winst in Sint-Truiden waren 70 punten te verdienen. Bij winst in de Juniorklasse zouden we dus met 4 punten verschil Juniorkampioen zijn. Naar anderen toe zal dit niets betekenen maar de voordelen hieraan verbonden zijn heel gunstig als je met een klein budget rijd. Zoals iedere rally hoopte ik op regen, en regen kregen we. Zaterdag werd nog goed gelachen met de banden waarop we stonden, zondag wellicht minder.

Kp 1 werd al geannuleerd door een sortie. Een waarschuwing voor iedereen, dan maar op naar de moeilijke Kp 2 van Kerkom. Het voornemen was rustig rijden en kost wat kost de finish halen. We gingen van start met een serieus ei onder het gaspedaal. Op het toerke stond al een wagen over het midden van de weg, een riskante situatie vermits we zelf het veld in moesten om deze voorbij te gaan. Na Kerkom was Velm aan de beurt. Hier kon ik optimaal profiteren van Rob zijn ervaring. Hij heeft al meerdere malen deze KP’s gereden met Franky (Boulat). Hij wist me dus te zeggen waar we zeker moesten uitkijken en waar we wat sneller konden. Ronde 2 hebben we een volledige boucle kunnen afwerken zonder problemen. Weeral met in het achterhoofd zeker op het einde van de dag aan de finish te staan. Ronde 3 werd Kerkom geannuleerd door enkele sorties. Nog altijd niets wetende van tijden bleven we gewoon het zelfde tempo rijden zonder risico. Het was ondertussen wel gestopt met regenen maar het werd wel kouder. We konden dus heel de rally op dezelfde banden afwerken. Ronde 4 was een ronde waar ikzelf naar uitzag. Een keertje in het donker rijden en dan nog wel met regen. Na wat vertraging konden we van start in Aalst. Uit de tijd van KP10 zal wel laten blijken dat deze omstandigheden naar meer smaken, we werden hier 23ste algemeen tussen 2 Porsches met de standaard 106 Rallye. Een tijd waar we zelf zeer fier op zijn. Kerkom en Velm waren andere koek. De mist kwam opzetten en dit maakte het zicht zeer moeilijk. Langs deze weg wil ik Jo Muylle (de andere Junior) ook nog bedanken voor het laten passeren op Kerkom. Velm was ook geen sinecure, zeker de eerste onverhard. De laatste meters was het glijden op de carterplaat en hopen op de weg te geraken.

We hebben de finish gehaald zonder fouten. We waren 32ste algemeen in de eindstand en zijn totaal onverwacht gewonnen in klasse 1A. Het doel, 1ste in Junior klasse, is behaald en dus zijn we Junior VAS RALLY-kampioen. Ik wil iedereen bedanken voor hun hulp (familie en vrienden) en in speciaal Ruben Vlaeyen, Rob Van Tichelen en Franky Boulat. Zonder hun inzet en ervaring was dit nooit gelukt."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws