www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

16de Rally van Haspengouw 23/02: Anders... en niet anders
03.01.2013 - 19:10, persbericht - foto bekaert

2013 is juist begonnen en TopSpeed Rally Club Haspengouw is klaar voor het nieuwe jaar in te vliegen. Nog voor de zomermaanden van 2012 werden de eerste plannen reeds op papier gezet voor de 16e editie van de Rally van Haspengouw 2013. Zoals steeds evalueren we de voorbije editie dan, en behouden de goede zaken, en passen de minder goed aan. Wat blijft hetzelfde als in 2012? Aangezien iedereen vol lof was over de nieuwe locatie van het rallycentrum op het militair domein, hebben we dit behouden. Het heeft opnieuw veel moeite gekost maar uiteindelijk is de toelating dan toch gegeven, met dank aan het Ministerie van Defensie. De indeling zal iets gewijzigd worden en het podium zal een nieuwe, meer centrale plaats krijgen.

We blijven ook met 4 verschillende klassementsproeven. De volgorde zal iets afwijken, namelijk worden 2-4-4-2 klassementsproeven gereden, en als afsluiter gooien we de 2 langste proeven er nog eens bij na zonsondergang. In totaal goed voor 14 proeven en om en bij de 170 km klassementsproef. Ook zijn de Criteriumrijders weer van harte welkom. Zij rijden 10 proeven voor een totaal van meer dan 100 km klassementsproef.

Dan een tipje van de sluiter oplichten over de klassementsproeven voor 2013. Er zijn twee proeven die er ook in 2012 bij waren. En toch zijn ze anders. Eén van deze twee tussen de fruitbomen is helemaal aangepast, maar behoudt toch zijn typisch karakter van één van de mooiste proeven van de rally, zolang men de weg niet verliest tussen de bomen. De andere proef, die bij sommige piloten niet zo een goede herinnering nalaten, is ook op een aantal plaatsen aangepast, met een vernieuwde start en finish. De twee andere proeven zijn nieuw, maar toch niet helemaal. In het verre verleden werden deze al gebruikt, en één van de spektakelpunten van de Rally van Haspengouw is er na vele jaren van afwezigheid opnieuw bij. Deze eerste proef start op het grondgebied van de provincie Waals-Brabant, neemt daarna een stukje van de provincie Luik mee, om te eindigen op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. Er zijn snelle stukken bij, maar zeker en vast ook een paar heel technische porties…dus voor elk wat wils… De tweede nieuwe proef is een paar jaar uit het parcours verdwenen omdat deze proef niet echt kon benut worden (door de ligging van het servicepark). Maar nu is hij er terug bij, met in het begin een paar heel snelle passages tussen de industrieterreinen door. Even later gaan we van de grond, om dan te eindigen aan een klassieke plaats uit de Landense rallygeschiedenis. Misschien geven de foto’s uit de oude doos een paar hints, met dank aan www.rally79.tk.

Het bestuur van TopSpeed Rally Club Haspengouw gaan naarstig verder met de voorbereidingen, om van de editie 2013 de perfecte opener van het BFO-BRC kampioenschap te maken. We wensen iedereen een prachtig en sportief 2013 en hopen jullie allemaal talrijk te mogen ontmoeten op 22 en 23 februari 2013 in en om Landen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws