www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

PAK West-Vlaanderen voorziet extra beloning voor baanposten
20.01.2013 - 14:03, jdh

Afgelopen vrijdag werd tijdens de PAK Hearing in Worldkarts Kortrijk een nieuw plan uit de doeken gedaan om de baanposten extra te belonen. Steeds meer wedstrijden kampen met een tekort aan deze mensen, waardoor soms zelfs proeven ingekort moeten worden zoals in de afgelopen Omloop van Vlaanderen.

PAK West-Vlaanderen wil de bestaande baanposten behouden en liefst nog nieuwe mensen aantrekken door een nieuw beloningssysteem. Er wordt een pot gemaakt die een aanvulling zal vormen op de bestaande vergoeding voor baanposten. Naargelang hun inbreng in West-Vlaamse wedstrijden zullen de baanposten - ongeacht de provincie waarin ze wonen - op een extra premie per wedstrijd kunnen rekenen. De pot zou aan het eind van seizoen tussen 7.000 en 10.000 Ä moeten bedragen en bestaat uit verschillende soorten inkomsten: enerzijds bijdragen van sponsors maar ook van de organisatoren van alle West-Vlaamse wedstrijden, inclusief de BK-proeven zoals Tielt, Ieper en de Omloop van Vlaanderen. Daarnaast wordt ook aan elke deelnemer (piloot & co-piloot) een extra bijdrage van 2,5 Ä per persoon per wedstrijd gevraagd.

Het initiatief van PAK West-Vlaanderen is zeker lovenswaardig en een stap in de goede richting maar toch is het jammer dat deze regeling niet naar alle VAS- of zelfs BK-wedstrijden wordt doorgetrokken. Enkel wie in West-Vlaanderen een post bemant krijgt een extra beloning, wedstrijden zoals Haspengouw en Bocholt met veel KP-kilometers en dus ook een hoge nood aan baanposten vallen uit de boot. Mogelijk bestaat het gevaar dat West-Vlaamse baanposten minder buiten hun eigen provincie zullen willen fungeren terwijl mensen uit Limburg of Vlaams-Brabant misschien enkele proeven in eigen streek zullen laten vallen om in het beter vergoede West-Vlaanderen een post te gaan bemannen. Verder blijven de personen die de TK's, start en finish bemannen onbesproken en nog steeds zonder enige vergoeding.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws