www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Kris Princen start Belgisch programma in Haspengouwrally
23.01.2013 - 19:12, persbericht

De afgelopen jaren zagen we Kris Princen minder aan het werk in BelgiŽ. Logisch, want de piloot uit Borlo koos ervoor om naar Frankrijk te trekken met zijn vertrouwde gele Renault Clio R3. Een keuze die hem zeker geen windeieren opleverde want zo won hij in 2009 de Clio R3 European Trophy, in 2011 de Trophťe Clio R3 France en vorig jaar nog de Challenge Renault Sport 2012, en dit met het maximum aan punten. Een huzarenstukje volgens kenners want de Fransen kloppen op eigen terrein is ťn blijft een moeilijke opgave en zeker met gelijkaardige wagens.

"Ik heb schitterende wedstrijden gereden de afgelopen jaren. De rally's in Frankrijk zijn zeker de moeite waard en een echte uitdaging voor de Belgen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook wat uitgekeken was in BelgiŽ en daarom nam ik de Franse uitdaging aan," aldus Kris.

In 2013 laat Kris Frankrijk wel links liggen maar dat wil wel niet zeggen dat we hem niet aan het werk gaan zien. "Volgend jaar organiseert Renault Sport geen cup meer met de Clio R3. Daarom zal ik terug enkele rally's in BelgiŽ rijden. Het zal zeker geen volledig programma worden want gezien ik een bedrijf run kan ik mij niet altijd vrij maken. Ik zal wel starten in de Rally van Haspengouw, verreden in mijn achtertuin."

Maar als we vragen met welke wagen Kris naar Landen komt kan hij ons niet antwoorden. "We werken aan verschillende projecten momenteel. We zullen rijden maar met welke wagen weten we nog niet. Er is nog helemaal niks beslist. Alles zal afhangen van ons budget dat we vinden," aldus Kris.

Renault Clio R3 te koop...
Tevens laat Kris weten dat zijn Renault Clio R3 te koop staat. "De wagen staat inderdaad te koop. De wagen heeft het chassisnummer 001, wat uniek is, en heeft alle mogelijke specificaties van 2012. De wagen is altijd onderhouden geweest door Eddy Spelmans. Wie rally op de voet volgt weet dat dit een zeer betrouwbare wagen is die veel potentieel heeft. Wie interesse heeft om hem aan te kopen mag mij steeds contacteren," besluit Kris. Wie interesse heeft in de wagen mag steeds contact opnemen met Kris Princen of via wim@rkp.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws