www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Yokohama partner van het Belgian Historic Rally Championship
24.01.2013 - 19:02, persbericht

Dit weekend is het rallyseizoen op het hoogste niveau van start gegaan in Monte-Carlo. Binnen enkele weken, op 23 februari, wordt het startsein gegeven van het Belgisch rallykampioenschap met de Rally van Haspengouw in Landen. Yokohama Belgium heeft beslist om vanaf 2013 zijn naam te verbinden aan het Yokohama Belgian Historic Rally Championship.

Autosport zit in de genen van Yokohama, al jaren de exclusieve bandenleverancier in het Wereldkampioenschap voor Toerwagens (WTCC). De Belgische rallysport is ook geen onbekende voor Yokohama Belgium, al jaren trouwe partner van Chris Van Woensel in het Belgisch kampioenschap. Dit seizoen heeft de bandenfabrikant beslist zich te engageren als hoofdsponsor van het Yokohama Belgian Historic Rally Championship.

"Het Belgisch rallykampioenschap is een boeiend kampioenschap met heel wat uitstraling. Ook in Historic ligt het niveau in BelgiŽ bijzonder hoog. Als fabrikant van competitiebanden en high performance banden van de lijn Advan, heeft Yokohama zich geŽngageerd als partner van het Yokohama Belgian Historic Rally Championship," vertelt Olivier Hermans, General Manager van Yokohama Belgium.

Uniek in dit partnership is dat de piloten wel vrij blijven in de keuze van hun banden. "Wij zijn voorstanders van een sportieve strijd in elk opzicht," vervolgt Olivier Hermans. "Piloten die het beste willen, zullen uiteindelijk wel kiezen voor Yokohama."

Alain Penasse, promotor van het BRC, verwelkomt Yokohama enthousiast: "De laatste jaren kenden we een aanzienlijke groei in kwantiteit en kwaliteit in het Belgian Historic Rally Championship. De nostalgie rond de historic rallywagens roept mooie herinneringen op en bovendien zijn de wagens erg spectaculair. Dit jaar kreeg iedere deelnemer minimaal 20 Historic-deelnemers aan de start, met een piek van meer dan honderd in Ieper. Dankzij Yokohama kunnen we de geleverde inspanningen van de voorbije jaren verder zetten en het kampioenschap verder laten groeien."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws