www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Erik Vleminckx terug in het BFO BRC met BMW M3
09.02.2013 - 16:38, persbericht

De voorbije twee jaren had Erik Vleminckx zich toegelegd op de start en uitbouw van zijn nieuwe zaak en werkte hij, hoofdzakelijk uit tijdsgebrek, een mix van hoofdzakelijk regionale wedstrijden af. Maar dit jaar zal Erik samen met co Gert Pauchet terug in het BFO-BRC aan het werk te zien zijn.

Erik hierover: “Iedereen die me kent, weet dat ik supergraag grotere wedstrijden rijd. Dat ontspant me beter. Ik ben uiteindelijk steeds een goede kampioenschapsrijder geweest en zulke wedstrijden kunnen mij dan nog steeds het meeste bekoren. Bovendien is de RACB dit jaar ook eindelijk afgestapt van de volgens mij slechte maatregel waarmee de Groep M rijders de afgelopen jaren geen algemene klassementspunten konden scoren. (verleden jaar was o.a. Van Woensel hiermee enorm benadeeld in het algemene klassement) Deze ommekeer had finaal een grote invloed op mijn besluit om terug te keren naar het BFO-BRC.

We treden aan met onze trouwe BMW E36 M3 die terug helemaal in optima forma verkeerd. We hebben nog steeds de M3 3.2 standaardmotor behouden en hebben de overige zaken gereviseerd of vernieuwd en mikken ten volle op de reeds bewezen betrouwbaarheid van het geheel om goed aan de bak te komen in het kampioenschap. De crew van GRT Motorsport staat ons terug bij om het Duitse uurwerk goed te laten lopen.

Het is voorzien dat we alle wedstrijden van het BFO-BRC, behoudens Ieper, gaan rijden. Uiteraard gaan we dit jaar voor een goed eindresultaat in het kampioenschap, doch met een Chris Van Woensel in de véél krachtigere en snellere BMW 1, hebben we wel een serieuze tegenstander. Hopelijk krijgen we nog enkele andere tegenstanders bij om het nog leuker te maken. We kijken er al echt naar uit om terug aan de bak te kunnen in de toch wel mooie topwedstrijden.

Op 23 februari staan we aan de start in de Haspengouw Rally te landen. Prognoses maken we niet, maar finishen is belangrijk en als we daar dan ook nog belangrijke punten kunnen scoren ben ik blij. Uiteraard gaan we ook proberen het spektakel te verzorgen. Leuk voor het publiek, maar ook steeds voor mezelf, want daar doe ik het uiteindelijk nog steeds voor.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws