www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Historic vice-kampioen Johan Dekens neemt gas terug in 2013
12.02.2013 - 19:00, jdh

Met nog een tiental dagen te gaan voor de start van het nieuwe rallyseizoen zijn het drukke dagen voor de meeste teams om alles in gereedheid te brengen voor de eerste afspraak in Landen.

Het Dekens Porsche Historic Team van Johan Dekens heeft besloten om het dit jaar wat rustiger aan te doen: "Na een zeer geslaagd seizoen 2012 met een tweede plaats algemeen Historic en de titel in de klasse C werd er beslist om het in 2013 wat rustiger aan te doen op het vlak van autosport en nog wat extra energie in “Dekens Porsche” te steken. We willen dit jaar onze klassieke Porsches tonen op de belangrijke oldtimer/classic beurzen zoals Maastricht, Antwerpen en, de belangrijkste, Techno Classica in Essen. Al deze beurzen vragen veel voorbereiding want we willen er staan met een aanbod van kwalitatieve auto’s. Maar geen vrees, de helm wordt zeker niet aan de haak gehangen! Het staat nu al vast dat we aan de start zullen staan van de Sezoensrally in Bocholt, niet met de vertrouwde oranje 911 want die werd eind 2012 van de hand gedaan, wel met een 911 RS. Deze 911 RS is ook beschikbaar om te huren voor de Ypres Historic rally en uiteraard andere wedstrijden. Naast Bocholt zullen we ook nog deelnemen aan een tweede wedstrijd (nationaal of provinciaal) maar het is nog even kijken welke wedstrijd het zal worden. Als de agenda het toe laat staan er ook nog enkele wedstrijden op circuit op het programma. Daar zullen we starten bij de Historics/youngtimers van Bravoracing met een origineel fabrieksgebouwde Porsche 964 RS Carrera Cup, een wagen die in 1993 bestuurd werd door Bertrand Balas in de Franse Carrera Cup."

Rally wordt echter zeker niet vergeten. "We zijn ook al volop bezig met het uitwerken van een nieuw project in de rally. Momenteel worden er enkele mogelijkheden bekeken. De voordelen en nadelen van de verschillende pistes worden tegen mekaar afgewogen en hopelijk kunnen we in de loop van 2013 beginnen te bouwen aan het meest interessante project. Wanneer er dan in 2014 voldoende budget kan gevonden worden zullen we met deze wagen starten, als het budget niet in orde komt zal de wagen verhuurd worden. Het zal sowieso om een FIA wagen gaan, mogelijk Historic, maar misschien wel modern (“youngtimer”), dat is voorlopig nog een klein raadsel. We willen graag alle piloten en co-piloten veel succes wensen in 2013!", aldus nog Johan Dekens.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws