www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

BFO Award voor Junior-laureaat Polle Geusens
24.02.2013 - 19:44, persbericht

Voor het derde jaar op rij zal er na elke manche van het BFO Belgian Rally Championship een speciale prijs worden toegekend aan de piloot die een uitzonderlijke prestatie leverde. Die prijs is een gratis inschrijving voor de eerstvolgende wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap en vooral een gratis deelname voor piloot en copiloot aan de BFO Academy, een doorgedreven opleidingsdag. Het grote verschil met de vorige twee edities is het feit dat de BFO Award dit seizoen telkens uitgereikt zal worden aan een Junior, want vooral jongeren kunnen dit duwtje in de rug gebruiken.

De jury had in de Rally van Haspengouw maar twee woorden nodig om unaniem de laureaat aan te duiden: Polle Geusens. De 22-jarige piloot uit Lommel domineerde van start tot finish de openingsmanche van het Belgian Junior Rally Championship met zijn vertrouwde CitroŽn C2-R2 Max, een wagen die hij deze winter helemaal demonteerde en volledig eigenhandig weer opbouwde en klaarstoomde voor het Junior Kampioenschap. Eerst hield Polle, twee jaar geleden al Junior Kampioen in het RACB Rally Criterium, toen nog met een snelle Suzuki Swift, topfavoriet Mathias Boon af, waarna hij zijn voorsprong op Thibault Radoux rustig controleerde. Indrukwekkend van de gedreven Limburger.

"Deze winter heb ik, samen met mijn broers, de CitroŽn C2-R2 Max helemaal gedemonteerd, gereviseerd en vernieuwd. Dit seizoen gaan we voluit voor de titel in het Junior Kampioenschap," vertelde een dolgelukkige Polle, die in het dagelijks leven mecanicien is bij een bekend raceteam. "Het is jammer dat Boon halfweg de wedstrijd moest opgeven, want het was een spannend duel. Vooraf had ik absoluut niet gedacht deze BFO Award te kunnen winnen. Dit is super en erg welkom, want het budget voor dit seizoen is krap. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd, de TAC Rally!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws