www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Polle Geusens maakt hoofddoel van Junior-kampioenschap
24.02.2013 - 19:50, persbericht

Zaterdag werd in en rond Landen onder ijskoude omstandigheden de Haspengouw rally verreden. Dit is ook meteen de eerste manche van het nieuwe BFO-BRC Junior kampioenschap dat dit jaar opgericht werd voor piloten jonger dan 25. Op de eerste klassementsproef van de dag verraste Polle direct vriend en vijand met de besttijd in de klasse, doorheen de rally heeft hij die positie niet meer afgestaan en was hij op de proeven steeds in de top van het klassement te vinden, bovendien noteerde hij maar liefst 5 maal de besttijd.

Polle: “Voor de start van de rally had ik mezelf niet teveel verwachtingen opgelegd omdat er toch veel sterke piloten in onze klasse aan de start stonden, maar de rally begon super voor ons met meteen de besttijd op de eerste proef. Onze voorsprong hebben we tijdens de wedstrijd gestaag kunnen uitbouwen en reden nog 4 keer de snelste tijd. De proeven van Racour en Halle-Booienhoven lagen me goed en daar hebben we volgens mij ook het verschil gemaakt.”

Tijdens de laatste proeven in het donker werd het nog spannender omwille van de lichte sneeuwval die optrad en de vroeger gestarte deelnemers in de klasse sterkte tijden lieten noteren. Polle: ”Inderdaad de laatste proeven waren nog heel spannend omdat onze concurrenten dichterbij kwamen en we niet wisten onder welke omstandigheden zij de laatste proeven afgewerkt hadden. Mijn co en ik besloten daarvoor op de allerlaatste proef er nog eens volledig voor te gaan en aan de finish vertelde ze ons dat we de besttijd in de klasse reden en een 7de tijd algemeen noteerde, we wisten toen pas zeker dat onze overwinning binnen was.”

Een duidelijk dolgelukkige Polle straalde op het podium waar hij bovendien ook nog de BFO Award in ontvangst mocht nemen. Een prijs die wordt toegekend aan een piloot die tijdens de rally een bijzonder prestatie neerzette. Hierdoor is Polle en zijn team zeker van een deelname aan de volgende manche van het Belgisch Junior kampioenschap, de TAC Rally begin april in Tielt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws